Glasgow

Zin in een tripje naar de highlands? Dan heeft Glasgow je meer te bieden dan je zou denken.

Glasgow is de grootste stad van Schotland, met een rijke cultuur en een wereldse uitstraling en een uitbundig holebi-leven.

Naar de bars

"Polo Lounge" in Glasgow

"Polo Lounge" in Glasgow

Wat betreft holebibars is de “Polo Lounge” waarschijnlijk de bekendste. Deze bar wordt beschreven als ‘de meeste verrukkelijke bar te wereld’ en won al vele prijzen. Toch laten de inwoners van Glasgow deze bar het liefst links liggen. Waarom? Omdat er teveel toeristen komen en omdat de sfeer er een beetje té snobby is.

Heb je liever iets ‘alledaagser’ dan zijn er nog genoeg andere holebibars in Glasgow. Zo is er “Delmonica’s Bar” met veel jong volk of de “Waterloo” waar het er vriendelijk aan toe gaat.

“Court Bar” is een buitenbeetje. Overdag vind je er bijna enkel hetero’s tot om klokslag 8 uur ‘s avonds de discoballen uit het plafond neerdalen en de muziek verandert van Katie Melua naar Madonna.

“Bennets” is de grootste bar met de luidste muziek. Met twee verdiepingen waar regelmatig bekende medemensen worden gespot, zit het er altijd stampvol. Elke eerste zaterdag van de maand draait een bekende dj er plaatjes.

Op zoek naar een bar waar enkel meisjes binnen mogen? Helaas… die zijn er niet. Maar gelukkig hebben de meeste holebi-bars in Glasgow een gemengd publiek.

En voor de rest…

Voor zij die eens goed hun poriën willen reinigen, zijn er twee sauna’s in Glasgow. De “Centurion” en “The Lane” bieden alles wat een goede sauna meestal in huis heeft.

Glawgow herbergt heel wat kunstgallerijen en musea die op zondagnamiddagen veel weg hebben van cruise-plekken. Maar misschien is een holebi-bar toch beter om iemand te bepotelen?

Glasgow is een leuke stad en je ziet er heel wat leuke jongens in een kilt lopen. Durf jij kijken wat ze er onder aan hebben?

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.