Ethiopië

Ethiopië is zo groot als Frankrijk en Spanje samen, ongeveer 1.235.000 vierkante kilometer. Ongeveer 15 procent van de totale oppervlakte wordt gebruikt voor de landbouw. Er zijn twee seizoenen: het droge seizoen van oktober tot mei en het natte seizoen van juni tot september.

ethiopie-afrikaEr wonen ongeveer 55 miljoen mensen in Ethiopië, per vierkante kilometer betekent dit 49 inwoners. Meer dan de helft van de bevolking van Ethiopië is jonger dan twintig.

Ethiopië is één van de armste landen ter wereld: ongeveer 90 procent van de bevolking werkt in de landbouw. De landbouw vormt de economische ruggengraat van Ethiopië en de belangrijkste exportproducten zijn koffie, zaden, bloemen, groenten en suiker. Er wordt ook vee gehouden en verkocht aan het buitenland.

In Ethiopië wonen veel verschillende groepen mensen, ongeveer 83, die elk hun eigen taal hebben. Daarnaast zijn er nog eens 200 soorten dialecten. De belangrijkste talen zijn Amharic, Tigrigna en Ormigna. Engels wordt niet overal begrepen.

Er zijn verschillende godsdiensten in Ethiopië. De belangrijkste (50 procent) is de Islam, de Orthodoxe Kerk vertegenwoordigt 45 procent en 5% van de bevolking is christen.

Homoseksualiteit in Ethiopië

De meest Ethiopiërs beschouwen homoseksualiteit als een ‘blanke ziekte’ en als een heel erge zonde. Er zijn drie wetsystemen in Ethiopië: die van de stammen, de religieuze en deze van de staat. Volgens de staatswet is de straf voor homoseksualiteit de doodstraf. Daarom is het zeer moeilijk om in Ethiopië openlijk voor je homoseksualiteit uit te komen. Als een Ethiopiër weet dat je homoseksueel bent, wil hij zelfs geen hand schudden met je, hij ziet je liever branden in de hel.

Daarom leven de meeste Ethiopische holebi’s in het geniep, in angst en vertrouwen ze niemand. Hoog tijd dat internationale mensenrechtenorganisaties Ethiopië verplichten om de rechten van elke persoon te respecteren!

Op zoek naar holebi’s in Ethiopië

De meeste Ethiopische holebi’s leven in Addis Ababa, de hoofdstad en de grootste stad van het land. Ze hebben hun eigen codetaal en ontmoeten elkaar op geheime plaatsen.

Heel veel Ethiopische holebi’s verhuizen naar het buitenland, vaak naar Zuid-Afrika, omdat ze daar hun holebiseksualiteit met minder angst kunnen beleven.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 10 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.