Dallas

dallas-gayMen zegt dat alles groter is in Texas. Dallas mag dan wel niet de hoofdstad zijn, noch de grootste stad van Texas, toch voelt het zo! Als olie- en commerciële stad zit Dallas geduwd tegen de koeienstad Fort Worth en beiden bieden unieke ervaringen aan holebi-reizigers.

Eerst en vooral moet je het Dallas Museum of Art bezoeken en de monstrueuze dinosaurussen in het Museum of Natural History. Fort Worth heeft ook musea van wereldklasse zoals het Amon Carter Museum, het Kimbel Art Museum, het Museum of Science and History en het Modern Museum.

Als je fan bent van J.R. Ewing kan je Southfork bezoeken, dat is de ranch waar de tv-serie “Dallas” werd gefilmd. Als je van kriebels in je buik houdt, dan kan je naar “Six Flags over Texas”, de eerste van een reeks bekende amusementsparken, dat het vooral van zijn roetsjbanen moet hebben.

Het “Sixth Floor Museum” is gevestigd in het “Texas Schoolbok Depository” van waar (naar velen toch geloven) JFK werd neergeschoten. Maar voor dat spijtig voorval gebeurd, passeerde hij met zijn open wagen door de centrale straat van het holebi-district van Dallas: Oaklawn! Een paar mijlen ten noorden van het centrum, aan de kruising van van Oaklawn Avenue en Cedar Spring, ligt het “gayborhood” van Dallas: klein en gemakkelijk om te ontdekken.

Andere populaire holebi-plaatsen liggen wat verder, ook in For Worth. Het openbaar vervoer is geen gemakkelijke manier om door te wereldstad te reizen, je huurt dus best een wagen. Als je niet wil opvallen in deze decadente stad, dan huur je best een Duits merk dat vreselijk duur is. Het is dat of een pickup-truck. (Of als je nog een stap verder wil gaan, een Hummer! Dallas is ten slotte dé stad van de grote dingen).

Holebi-bars, restaurants en clubs in Dallas

“JR’s” is de hoeksteen van de holebi-scene in Dallas, met bars op twee verdiepingen en een balkon van waarop je de voorbijgangers kunt bestuderen. “Sue Ellen’s” is waar de lesbiennes uithangen (en ook een aantal kerels). “The Rose Rooms” is de plaatselijke dragqueen-plek. “The Round-Up Saloon” is populair onder cowboys en ruiters en is een karaoke-club tijdens de week.

Een paar blokken ten westen van Maple Avenue ligt een handjevol bars waaronder “Buddies II” een rustig alternatief voor lesbiennes en “The Grapevine”, een snobistische plek voor een jong en rijk publiek. Ten westen van Oaklawn in het Knox-Hedersonkwartier zijn er enkele homobars zoals “The Hideaway”, een piano-bar met een groot terras en een vriendelijk, ouder publiek, “Zippers” met go-go boys en de “Crews Inn”, een donker hol.

De meest trendy homo’s van Dallas trotseren de ghetto’s van het Fair Park om naar “Minc” te trekken voor zijn chique decor en prijzige martini’s. De leerfanaten in Dallas komen samen in “The Hidden Door” of het iets bravere “Dallas Eagle”. In Fort Worth kan je terecht in “Magnolia Station” voor een bizarre mix van country en techno. Het publiek is er vriendelijk en gemengd. In de “Corral Club” kun je naar hartelust cruisen.

Station 4, de grootste homo discotheek in Dallas

Station 4, de grootste homo discotheek in Dallas

De grootste homo-dansclub van Dallas is “Station 4”, met twee dansvloeren en een terras. In de nabijheid ligt “The Mining Co”, met een donker, industrieel design, hevigere muziek maar met meer vriendelijk personeel. Een paar blokken verder is er “The Brick” waar je vooral zweterige gespierde lichamen vindt en in “Bamboleo’s” kun je terecht als je op zoek bent naar latino’s. In Fort Worth trekt “Club Vivid” een gemengd publiek aan, met vele jonge homo-studenten die het niet zien zitten om helemaal naar Dallas te rijden.

Dallas zou meer restaurants per inwoner hebben dan New York City. Sommige favorieten onder holebi’s zijn “Hunky’s”, een hamburgerrestaurant in het midden van Oaklawn, “Panda’s” voor Chinese gerechten, “Café Brazil” voor een Zuid-Amerikaans ontbijt op elk moment van de dag en nacht en “Buli” een chique koffiebar waar men broodjes serveert in campy brooddozen van Betty Boop.

Je kunt ook naar “The Bronx”, een lesbisch restaurant of naar “Monica’s Aca Y Alla” met als eigenaar een transseksuele kok uit Mexico City. Een margarita kost er op woensdag maar een halve dollar en zit dan ook vol met homo’s.

Holebi-vriendelijke hotel in Dallas

“The Melrose” wordt niet uitgebaat door holebi’s, maar is het enige hotel dichtbij Oaklawn en daardoor zeer holebi-vriendelijk. Dit “charmehotel” is gevestigd in een historisch huis, is luxueus ingericht en je wordt er bediend door leuke, lispelende homo’s. Vanuit het hotel kan je twee blokken verderop geraken naar de bars zonder dat je een taxi hoeft te nemen. Bovendien kijkt het personeel de andere kant uit als je een knappe vreemdeling meeneemt naar je kamer (ze zullen ongetwijfeld wel weten wie het is).

Holebi-evenementen in Dallas

De gaypride van Dallas gaat meestal door tijdens het laatste weekend van september en viert de lokale holebi-rechtenbeweging. Dit evenement valt samen met een “gay day” in Six Flax, wanneer de roetsjbanen worden ingepalmd door krijsende dragqueens en jonge homo’s met geblondeerde lokken. In juni viert Dallas met de rest van Amerika de traditionele pride met een grote fuif en een benefiet.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.