Chicago

chicago-gayHet leven in de Windy City draait rond hard werken en diepvriesmaaltijden. Chicago is een arbeidersstad en je kunt dit merken aan de eetkraampjes op straat en op de dansvloeren van de homodisco’s. Dit betekent dat men er ontzettend vriendelijk is. Vraag aan elke homo in Chicago of hij weet waar Oprah woont, en hij zal je aanbieden om je er naartoe te brengen!

Hardwerkende arbeiders hebben niet minder dan twee van de hoogste gebouwen neergezet: de “Sears Towers” (het hoogste gebouw van Amerika) en het iets kleinere “John Hancock Center”. Ben je een echte fan van architectuur, bezoek dan zeker het “Frank Lloyd Wright home”, waar de architect twintig jaar woonde.

In Chicago vind je ook vele musea waaronder het “Field Museum of natural en cultural history”, het “Shedd Aquarium”, het “Alder Planetarium” en het “Astronomy Museum”.

Wil je geld uitgeven, ga dan naar de “Navy Pier” om te shoppen, te dineren en om er naar mensen te kijken. Ben je een echte shopaholic, dan zal de “Magnificent Mile” met veel genoegen je kredietkaart aanvaarden. De stad doorkruisen is heel gemakkelijk en goedkoop met de “El”, de metro en trams van Chicago.

Ben je klaar voor de homo’s dan moet je in Boystown zijn, net ten noorden van het centrum aan de “Belmont”-metrohalte aan Halsted Street. De beroemde lederscène van Chicago is iets verder naar het noorden in Andersonville, samen met een handjevol lesbiennebars. Tijdens de zomer troept iedereen samen in “Hollywood Beach” om er te volleyballen en om te zonnebaden.

Holebi-bars, restaurants en clubs in Chicago

Een wandeling langs Halsted Street tussen “Fletcher” en “Waveland” zorgt ervoor dat je 90% van de holebi-scène van Chicago ziet. “Bobby’s Love”, een populaire bar en een leuke plek om kennis te maken met de vriendelijkheid van de inwoners van Chicago. “The Lucky Horseshoe Lounge” aan de andere kant van “Boystown” is ontzettend populair omwille van de go-go boys. “Gentry” is een pianobar en heeft twee locaties: “Gentry on State” in het centrum en “Gentry” in Halsted. “Cocktail” trekt een groot publiek aan van zowel jongens als meisjes. Heb je behoefte aan iets chiquers, dan kan je terecht in “Felt”.

In “Roscoe’s Tavern” kan je biljarten en ondertussen naar drag queens kijken. Meisjes kunnen terecht in “The Closet” in Andersonville. Je vindt er ook “Big Chicks”, niet exclusief voor holebi’s maar wel met een zeer vriendelijk publiek. “@tmosphere” is een chique alternatief. Zoek je echter een sportbar, probeer dan het beroemde “North End” of de “Crew”.

Chicago heeft een zeer grote leerscène. In Andersonville kan je naar de “Touché”, de “Jackhammer” en de “Eagle”. Deze drie hebben allemaal darkrooms. In “Boystown” kan je naar de “Cellblock” maar je moet wel volledig in leder gekleed zijn of je komt er niet in!

Wil je gaan dansen, dan heeft Chicago veel te bieden. In “Boystown” kan je naar de “Berlin” waar ook hetero’s komen. “Circuit” heeft vooral een jong publiek. In de “Hydrate” loop je het gevaar uit te drogen, want het zit er altijd stampvol. In de “Spin” gaat het er heel vriendelijk aan toe. Lesbiennes kunnen de beentjes uitslaan in “Star Gayze” in Andersonville.

Van al dat dansen krijg je snel honger. “Roscoe” is het populairste holebi-restaurant. Terwijl je er zit te smullen kan je naar de voorbijgangers kijken. Om te ontbijten moet je bij “Nookies Tree” zijn. Een (dure) zondagse brunch neem je in “Jack’s”, compleet met live jazz-muziek.

Holebi-hotels in Chicago

“The Villa Toscana” is het meest beroemde homo-hotel van Chicago, in het centrum van Boystown. Elke kamer heeft er een andere inrichting (van Marokkaans tot Frans). “Ardmore”, een homo-B&B ligt iets verder van de holebi-scène, maar wel dicht aan het homostrand. Daarnaast is er nog het “Best Western Hawthorne Terrace”-hotel in Andersonville met een hoog percentage aan holebi-gasten.

Holebi-evenementen in Chicago

De “Chicago Pride” is een enorm evenement met activiteiten die de hele maand juni duren. Het hoogtepunt is een gaypride op de laatste zondag van juni.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.