The Village People – The Best

the-village-people-the-best The Village People was natuurlijk geen spontane groep; de groep werd gecreëerd na een aantal audities en dan gekostumeerd, gechoreografeerd, en op de wereld losgelaten in een beeldenverzameling die verzonnen leek door de homoseksuele erotische kunstenaar Tom of Finland. Gespierd, in theatrale kostuums waarin elke welving was te zien, stemmen die een teveel aan testosteron uitschreeuwden en dat alles gecombineerd met een dreunende beat. Het resultaat was ontzettend campy muziek.

Door het nogal overdonderende look van de groep is het gemakkelijk om hun muziek uit het oog te verliezen, maar toch blijft deze, ondanks de homo-erotische inslag, overal te horen, van op schoolfuiven tot bij voetbalwedstrijden, het is leuk, overdreven en ontzettend herkenbaar. De sound is agressief en de teksten zijn ontzettend dubbelzinnig.

Zo is er “YMCA”, en wie van ons kan niet meteen recht springen om die letters uit te beelden? Daarnaast is er natuurlijk het beroemde “Macho Man” en het beruchte “In The Navy”, met daarin de vraag die elke homo zich stelt: “Wat moet ik in een duikboot doen?”.

Veel van de liedjes op deze verzamelaar zijn maxi-versies en elke lied loopt over in het andere, waardoor het geheel klinkt als een lange dansmix uit een lederbar.

De muziek van The Village People zal nooit als grote kunst beschouwd worden en hun albums bestonden vooral uit een groot aantal vullertjes rond enkele grote hits. Je hoeft je dus niet te schamen omdat je de originele albums niet koopt, deze verzamelaar doet het even goed. Dit is de ultieme cd om je fuif, drankfestijn, sportwedstrijd, enz… mee op te fleuren: heel veel gedreun en plezier.

Tracklist

1. Y.M.C.A.
2. Macho Man (12´ Version)
3. Can´t Stop The Music
4. San Francisco (You´ve Got Me)
5. In Hollywood (Everybody Is A Star)
6. Ready For The 80´s (12´ Version)
7. Key West
8. In The Navy
9. Fire Island
10. Go West (12´ Version)
11. Village People
12. Hot Cop
13. In The Navy (12´ Version)
14. Y.M.C.A. (12´ Version)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 28 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.