Queen – News of the World

queen-news-of-the-worldTegen de tijd dat Queen “News of the World” uitbracht waren ze van “Queen I” naar “A Day at the Races” gevlogen in een explosie van energie. Waarschijnlijk was dit meer dan dat ze zich ooit hadden ingebeeld. Ze hadden het gemaakt en dit album is een logisch vervolg.

Net zoals hun andere albums is “News of the World” een samengaan van verschillende genres. Wat natuurlijk niet zo moeilijk is als je vier verschillende songwriters hebt (die overigens allemaal een Nr 1-hit hebben gescoord). Er staan enkele echte meesterwerken op dit album. Het is een mysterie waarom ze nooit “Spread your wings” hebben uitgebracht op single want het is één van hun beste liedjes. “Fight from the inside” van Roger Taylor, de blonde drummer die zingt als een sigarenrokende castraat, heeft een geweldige ruwheid en is één van zijn beste liedjes. Punk-rock-nummer “Sheer Heart Attack” (niet te verwarren met de gelijknamige derde Queen-lp) mag er qua intensiteit ook zijn.

“Get Down, Make Love” is een psychedelisch orgasme, waarin vooral de unieke gitaargeluiden van Brian May opvallen. De vermelding “Bij het maken van deze lp werden geen synthesisers gebruikt” stond niet voor niets op de eerste zes Queen-platen.

En als je luistert naar “My Melancholy Blues” kan je je zo Freddie voorstellen die achter zijn piano zit te dromen na één van zijn legendarische feestjes.

Maar “News of the World” is natuurlijk vooral bekend omdat het twee van Queen´s grootste hits bevat. “We will rock you” en “We are the champions” zijn ondertussen uitgegroeid tot ware anthems, die iedereen kan meezingen.

De nummers werden indertijd uitgebracht als een dubbele a-kant, en nog steeds is het in Amerika de gewoonte beiden nummers als één geheel na elkaar te spelen.

Tracklist

1. We Will Rock You
2. We Are The Champions
3. Sheer Heart Attack
4. All Dead, All Dead
5. Spread Your Wings
6. Fight From The Inside
7. Get Down, Make Love
8. Sleeping On The Sidewalk
9. Who Needs You
10. It´s Late
11. My Melancholy Blues
12. We Will Rock You (Remix)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 27 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.