Queen – Made in Heaven

queen-made-in-heavenIn 1995 verscheen het laatste album van Queen met Freddie Mercury die toen al een paar jaar overleden was. Hoewel dit album één van hun beste is, is het niet helemaal nieuw. “My Life Has Been Saved” stond al op de b-kant van “Scandal”. “Too Much Love Will Kill You” werd opgenomen voor “The Miracle”. Brian May nam het in 1993 opnieuw op voor zijn “Back To The Light”-album. “Made In Heaven” en “I Was Born To Love” waren liedjes van de Freddie Mercury-plaat “Mr. Bad Guy” uit 1985.

Van deze laatste bewaarde men enkel de stem van Freddie en schreef men er een nieuw Queen-arrangement voor. En “Heaven For Everyone” was reeds eerder gemaakt voor een nevenproject van Roger Taylor.

“Made in Heaven” begint met één van de nieuwe liedjes “It´s A Beautiful Day”. Rekening houdend met de ziekte van Freddie, bevat deze balade een prachtig stemgeluid van hem. “Let Me Live” is een prachtig lied met op de achtergrond een gospelkoor. Brian May en Roger Taylor zingen samen met Freddie in deze song. “Mother Love” is een triestige ballade over het einde van het leven. Freddie kon dit lied niet afmaken, waardoor Brian May de laatste strofe inzong. “A Winter´s Tale” klinkt als een kerstliedje. Het album eindigt zoals hij begint, met opnieuwe “It´s A Beautiful Day”. Aan het einde van dit lied hoor je een piano-sample uit “Seven Seas Of Rhye”, een huilende baby en een sample uit een oud liedje van Carole King dat Freddie coverde in zijn periode voor er sprake was van Queen.

Al met al is dit een passend vaarwel voor een koninklijke rockgroep. Het album doet wat alle laatste albums van grote artiesten doen: het doe je afvragen wat er zou gebeurd zijn als Freddie nog zou leven.

Tracklist

1. It´s A Beautiful Day
2. Made in Heaven
3. Let Me Live
4. Mother Love
5. My Life Has Been Saved
6. I Was Born To Love You
7. Heaven For Everyone
8. Too Much Love Will Kill You
9. Don´t Fool Me
10. A Winter´s Tale
11. It´s A Beautiful Day (Reprise)
12. Bonus Track
13. Bonus Track

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 27 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.