Queen – Flash Gordon

queen-flash-gordonDe soundtrack van Queen bij de film “Flash Gordon” werd in december 1980 uitgebracht in Engeland en in februari 1981 in Amerika. Queen maakte deze plaat ter begeleiding van de cultfilm “Flash Gordon”; een film die geïnspireerd is op een strip- en filmreeks uit de jaren 1940. Vele fans zijn niet zo gelukkig met deze soundtrack. Dit is namelijk geen klassieke Queen-plaat. Verwacht zeker geen 10 klassieke rock-songs. “Flash Gordon” is één van de eerste filmsoundtracks die volledig op plaat werd uitgebracht. Queen was hiermee ook meteen de eerste pop/rock-groep die een volledige filmsoundtrack maakte.

Voorheen waren er natuurlijk wel al films uitgebracht met muziek van populaire groepen, maar nooit mocht zo’n groep de film van begin tot einde voorzien van muziek. De bombast van Queen werkt echter perfect bij de kitsch en camp van “Flash Gordon”.

“Flash Gordon” is een godsgeschenk voor zij die op zoek zijn naar melodieuze, sfeerscheppende instrumentaaltjes van Queen. De opener “Flash Theme” werd een bescheiden hitje en was één van de twee liedjes met tekst. Het tweede is afsluiter “The Hero”, het meeste Queen-esque nummer ooit. Anderen met de fenomenale stem van Freddie Mercury zijn het zwevende “The Kiss”, “Flash to the Rescue” en “The Mariage of Dale and Ming”. Goede instrumentale nummers zijn “In The Space Capsule” van drummer Roger Taylor, “Football Fight” en “Vultan´s Theme” van Freddie Mercury en natuurljk “The Battle Theme” van Brian, John en Roger en “The Wedding March” van Brian.

Doorheen de muziek hoor je flarden dialogen uit de film, waardoor je als luisteraar min of meer het verhaal van de film kan volgen.

Dit album is een aanrader van fans van Queen die graag eens iets anders horen en voor muziekliefhebbers in het algemeen!

Tracklist

1. Flash Theme
2. In The Space Capsule (The Love Theme)
3. Ming´s Theme (In The Court Of Ming The Merciless
4. The Ring (Hypnotic Seduction Of Dale)
5. Football Fight
6. In The Death Cell
7. Execution Of Flash
8. The Kiss (Aura Resurrects Flash)
9. Arboria (Planet of The Tree Men)
10. Escape From The Swamp
11. Flash To The Rescue
12. Vultan´s Theme (Attack Of The Hawk Men)
13. Battle Themes
14. The Wedding March
15. Marriage Of Dale And Ming (And Flash Approaching)
16. Crash Dive On Mingo City
17. Flash Theme Reprise (Victory Celebrations)
18. The Hero
19. Flash Theme (1991 Bonus Remix By Mista Lawnge)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 27 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.