Pet Shop Boys – Discography

pet-shop-boys-discographyDit album is één van de soundtracks van de jaren 1980 en is inderdaad een “discography”; een verzameling van al de eerste 18 singles van de Pet Shop Boys in een chronologische volgorde. Hierdoor krijg je een zeer goed overzicht op hun materiaal.

Het intelligent en de ironie van The Pet Shop Boys, samen met de uitstekende stem van Neal Tennant, heeft voor enkele van de beste popliedjes uit de jaren 1980 gezorgd. Op deze verzamelaar vind je vele bekende hits zoals “West End Girls”, “Suburbia”, “Always On My Mind” en “What Have I Done To Deserve This?”. Er zijn ook enkele minder bekende titels zoals de mooie ballade “Love Comes Quickly” en “Heart”, een lied dat ze eerst aan Madonna wilden geven.

Al deze liedjes hebben de tand des tijd goed doorstaan, hoewel sommigen van hen al van 1984 dateren. Met deze singles lanceerden The Pet Shop Boys een aanval op het kapitalisme (”Opportunities”), coveren ze Elvis Presley en U2 (”Always On My Mind” en “Where The Streets Have No Name”), zingen ze over de Golfoorlog (”DJ Culture”), over het stedelijk verval (”Suburbia”) en over jongenshoeren (”Rent”).

De muziek is steeds uitstekend en de teksten tonen een intelligentie die je niet bij elke popgroep vindt, bijvoorbeeld in “DJ Culture” sneert Neal Tennant: “Like Liz (Taylor) before Betty (de Betty Ford Clinic), She (Madonna) voor Sean (Penn), suddenly you´re missing, then you´re reborn” en in “Left To My Own Devices” leggen ze een link naar de klassieke muziek: “Che Guevara en Debussy to a disco beat”.

Bij deze cd zit ook een boekje dat je kan openplooien tot een overzicht met informatie over alle liedjes, foto´s van alle single covers en een kort commentaar van The Pet Shop Boys bij elk liedje.

Tracklist

1. West End Girls
2. Love Comes Quickly
3. Opportunities (Let´s Make Lots Of Money)
4. Suburbia
5. It´s A Sin
6. What Have I Done To Deserve This?
7. Rent
8. Always On My Mind
9. Heart
10. Domino Dancing
11. Left To My Own Devices
12. It´s Alright
13. So Hard
14. Being Boring
15. Where The Streets Have No Name (I Can´t Take My Eyes Off You)
16. Jealousy
17. DJ Culture
18. Was It Worth It?

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 24 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.