Madonna – The Immaculate Collection

madonna-the-immaculate-collectionDe titel van dit album “The Immaculate Collection” (de onbevlekte verzameling) is typisch Madonna: een woordspeling die refereert naar haar positie van pop-godin. “The Immaculate Collection” is Madonna’s eerste verzameling van haar grootste hits. De cd werd uitgebracht in het najaar van 1990 en stond bijna twee jaar in de hitlijsten. Er werden wereldwijd ongeveer 11 miljoen exemplaren van verkocht.

De cover van deze verzamelaar is geen foto van Madonna’s beroemde gezicht, maar een nogal prullerig logo in turkoois en goud. Het was de bedoeling om een foto, genomen door Herb Ritts te gebruiken, maar Madonna vond dat ze er “als bokser Mike Tyson” uitzag: met halflang zwart haar en een bolhoed. Ze wou een foto waarop te zien was dat ze naar haar kruis tastte. Platenmaatschappij Warner Bros. protesteerde. Er zo werd het – ondertussen beroemde – logo gebruikt.

Hoe dan ook, de zeventien liedjes op deze cd zijn zo perfect, dat je je echt niet stoort aan de cover. Hoewel vele hits er niét op staan, zoals: “Dress You Up”, “Who’s That Girl”, “Causing a Commotion” en “Keep It Together”, lijkt geen enkel nummer te veel op deze verzamelaar. Er staan ook twee nieuwe nummers op, die mogen gerekend worden tot het beste van Madonna: het hete “Justify My Love” en het moeilijke “Rescue Me”.

In de inlay lezen we dat Madonna “The Immaculate Collection” opdraagt aan de paus… Sarcasme?

Tracklist

1. Holiday
2. Lucky Star
3. Borderline
4. Like A Virgin
5. Material Girl
6. Crazy For You
7. Into The Groove
8. Live To Tell
9. Papa Don´t Preach
10. Open Your Heart
11. La Isla Bonita
12. Like A Prayer
13. Express Yourself
14. Cherish
15. Vogue
16. Justify My Love
17. Rescue Me

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 24 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.