Kylie Minogue – Kylie Minogue

kylie-minogue-kylie-minogueTussen 1988 en 1992 scoorde de Australische popdiva Kylie Minogue enkele top tien hits bij platenmaatschappij PWL, onder de hoede van Stock, Aikten And Waterman.

Echter, in 1993 verliet ze dit label, koos ze voor een ander imago en tekende ze bij het dance-label Deconstruction. In het midden 1994 keerde ze terug naar de hitlijsten met het spookachtige “Confide In Me”, dat nog steeds één van haar beste nummers is. Kylie´s stem was duidelijk verbeterd sinds “I Should Be So Lucky” en ze had een eigen geluid ontwikkeld.

“Surrender” is een funky popnummer dat de natuurlijke kwaliteiten van Kylie´s stem naar voren brengt. De multi-getalenteerde Prince was producer van het swingende “If I Were Your Lover” en kent een mix van verschillende muzikale arrangementen.

Het fantastische dance-nummer “Where Is The Feeling?” heeft een opzwepend ritme terwijl “Put Yourself In My Place” eerder mid-tempo is waardoor Kylie’s vocale mogelijkheden meer kunnen schitteren.

“Dangerous Game” is een adembenemend mooie ballade waarop Kylie sensueel en exuberant klinkt. Met dit lied bewijst Kylie dat ze wel degelijk toon kan houden. Op “Automatic Love” klinkt ze assertief en stevig.

“Where Has The Love Gone?” is opnieuw een fantastische poplied dat een bezwerend climax kent. “Falling” is dan weer engelachtig hypnotisch.

Wat dan een grote finale had moeten zijn, is echter een teleurstelling geworden: “Time Will Pass You By” werd geproduceerd door M People en kent te weinig dynamiek om echt te passen op dit album.

Toch blies deze cd opnieuw leven in Kylie´s carrière en is het één van haar beste werken.

Tracklist

1. Confide in Me
2. Surrender
3. If I Was Your Lover
4. Where Is the Feeling?
5. Put Yourself in My Place
6. Dangerous Game
7. Automatic Love
8. Where Has the Love Gone?
9. Falling
10. Time Will Pass You By

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 24 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.