Boy George – At Worst… The Best of Boy George and Culture Club

boy-george-at-worst-the-best-of-boy-george-and-culture-clubEen reporter vroeg eens aan Boy George, frontman van Culture Club, wat het geheim was van het succes van de band. Zijn antwoord? “Een goede dragqueen kent altijd succes”…

Zelfs nu, ongeveer twintig jaar nadat de band in de hitlijsten opdook, wordt Culture Club nog het meest herinnerd omwille van de controversie die gepaard ging met zanger Boy George. Zijn ultra-vrouwelijke make-up en zijn kledij: een combinatie van pastel met punk. Toch is er absoluut niets controversieel aan de muziek van de groep: het is pure, simpele pop waarbij zelfs Karen Carpenter zich geen vragen zou stellen. Alles wat Culture Club maakte was vlot, glanzend, glad, en uiterst typisch voor de popmuziek tijdens de jaren 1980.

Deze compilatie is een verzameling van de bekendste nummers van zowel Culture Club en van de liedjes die Boy George uitbracht na het uiteengaan van de groep. In beide gevallen ligt de aantrekkingskracht van de liedjes in de stem van Boy George: opmerkelijk gevoelig en speels. Vooral bij de nummers waar pop wordt opgevrolijkt met exotische elementen is de stem van Boy George als een diamant op een fluwelen kussentje.

Liedjes als “Do You Really Want to Hurt Me” en “Time” en Boy George’s soloprojecten “Everything I Own” en “The Crying Game” zijn echte popklassiekers… de rest is dat helaas niet altijd: daarvoor is het materiaal te zwak en daar kan zelfs Boy George’s stem niets aan veranderen.

Deze verzamelaar valt vooral in de smaak bij zij die het hadden voor Culture Club. Anderen zullen het maar niets vinden.

Tracklist

1. Do You Really Want To Hurt Me
2. Time (Click Of The Heart)
3. Church Of The Poison Mind
4. Karma Chameleon
5. Victims
6. I´ll Tumble 4
7. It´s A Miracle
8. Miss Me Blind
9. Move Away
10. Love Is Love
11. Love Hurts
12. Everything I Own
13. Don´€™t Cry
14. After The Love
15. More Than Likely
16. The Crying Game
17. Generations Of Love
18. Bow Down Mister
19. Sweet Toxic Love (Deliverance Mix)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 21 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.