Abba – Ring Ring

abba-ring-ringNiemand zal ooit beweren dat dit de beste studioplaat is van Abba, maar toch is dit album veel beter dan je zou denken. Velen kennen echter enkel de latere platen van Abba.

De titelsong “Ring Ring” was een hit in verschillende Europese landen en de andere liedjes hebben een hoge kwaliteit. Vijf van deze nummers belandden later op de eerste “Greatest Hits”-plaat van Abba: “Ring Ring”, “Another Town Another Train”, “People Need Love”, “Nina Pretty Ballerina” en “He Is Your Brother”; elk van deze is subliem. Het zou anders verlopen zijn mocht “Ring Ring” de Zweedse inzending zijn geworden voor het Eurovisiesongfestival van 1973. Het nummer eindigde derde in de nationale Zweedse finale. Toch vonden vele Zweden dat dit nummer hun land moest vertegenwoordigen. De Zweedse Eurosongcommissie veranderde de stemprocedure en een jaar later won Abba met “Waterloo” het Eurovisiesongfestival.

Benny en Bjorn startten beiden in Zweedse folkgroepjes terwijl Agnetha en Frida al Zweedse popsterren waren, hoewel Frida eigenlijk in Noorwegen werd geboren. Toen het album “Ring Ring” in Zweden uitkwam, was de naam “Abba” nog niet uitgevonden.

Het album biedt een fascinerend inzicht in de vroege ontwikkeling van de groep. Twee liedjes werden opgenomen voor er sprake was van Agnetha en Frida. Op “She´s My Kind Of Girl” zijn enkel Benny en Bjorn te horen, voor “People Need Love” werd een extra zangeres ingehuurd: Svenska Flicka.

Dit is een geweldig album voor alle fans van Abba, maar iemand die hun muziek nog niet kent, probeert beter één van hun latere platen. Aanraders: “Arrival”, “The Album” en “Super Trouper”.

Tracks

1. Ring, Ring
2. Another Town, Another Train
3. Disillusion
4. People Need Love
5. I Saw It In The Mirror
6. Nina, Pretty Ballerina
7. Love Isn´t Easy (But It Sure Is Hard Enough)
8. Me And Bobby And Bobby´s Brother
9. He Is Your Brother
10. She´s My Kind Of Girl
11. I Am Just A Girl
12. Rock´N´Roll Band
13. Merry-Go-Round
14. Santa Rosa
15. Ring, Ring (Zweedse versie)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 21 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.