Abba – Arrival

abba-arrivalHet “Arrival”-album tilde Abba op een hoger niveau. De plaat begint met het opzwepende “When I Kissed The Teacher”. Waarom dit lied nooit als single is uitgebracht, is onbegrijpelijk. Het kon een tweede nummer één hit geworden zijn indien het net na “Dancing Queen” was gereleased.

Het volgende nummer: “Dancing Queen”. Niet alleen het beste nummer van Abba, maar ook één van de allerbeste liedjes uit de muziekgeschiedenis. Het is één van die liedjes waar alles goed aan is. De melodie is ongelooflijk mooi, de tekst is zo erg pakkend, de productie is perfect en het lied maakte van Abba echte supersterren. Tot op vandaag is “Dancing Queen” een holebi-klassieker.

“Knowing Me, Knowing You” was de opvolger van “Dancing Queen”. Opnieuw werd dit een nummer één hit. Dat lied is op vele manieren de voorloper van de ballades over scheidingen op de albums “Super Trouper” en “The Visitors”.

“Money Money Money” werd ook op single uitgebracht. Het is een leuk lied, een sinistere ode aan geld.

De andere liedjes zijn ook fantastisch. “My Love My Life” is mooi. “That´s Me” is een ander nummer dat ook een hitsingle had kunnen zijn. Abba maakte er een video voor, maar het lied kwam op de b-kant van de single “Dancing Queen” terecht. “Tiger” toont het rock-kantje van Abba. “Arrival” is een instrumentaal nummer. “Dum Dum Diddle” en “Why Dit It Have To Be Me” zijn waarschijnlijk de meest zwakke liedjes op de plaat, maar beiden zijn toch nog leuk om naar te luisteren.

Vanaf deze plaat tot aan hun split in 1982 overheerste Abba de wereld.

Tracklist

1. When I Kissed The Teacher
2. Dancing Queen
3. My Love, My Life
4. Dum Dum Diddle
5. Knowing Me, Knowing You
6. Money, Money, Money
7. That’s Me
8. Why Did It Have To Be Me
9. Tiger
10. Arrival
11. Fernando
12. Happy Hawaii

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 21 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.