Thorson, Scott (1958)thorsonScott Thorson werd beroemd door zijn relatie met en zijn rechtszaak tegen Liberace en door zijn getuigenis tegen gangster Eddie Nash.

Relatie met Liberace
Thorson ontmoette Liberace op zijn 17de in 1976 dankzij de Hollywood-producer Ray Arnett. Thorson werd ingehuurd door Liberace om zijn persoonlijke vriend en metgezel te zijn. Deze verbintenis werd een vijfjarige romantische relatie die gepaard ging met overweldigende cadeau’s, reisjes en de belofte van Liberace om Thorson te adopteren en voor hem te zorgen. Liberace zorgde er ook voor dat Thorson aan bod kwam tijdens zijn optredens in Las Vegas. Volgens Thorson eindigde hun relatie door de seksuele promiscuïteit van Liberace en door zijn eigen drugsverslaving. Later kreeg Thorson ook Hepatitis C.

In 1982 eiste Thorson met een rechtszaak $113 miljoen van Liberace. In 1986 bereikten Thorson en Liberace buiten de rechtszaal een akkoord en kreeg Thorson $95.0000, twee auto’s en twee honden. Kort voor de dood van Liberace ging Thorson op bezoek bij Liberace en maakten ze het weer goed. Een jaar later publiceerde Thorson een boek over zijn relatie met Liberace, over zijn laatste bezoek aan hem en over hun kindertijd, “Behind the Cadelabra: My Life With Liberace”.

In 1989 was Thorson kroongetuige tijdens een rechtszaak tegen gangster Eddie Nash die terechtstond voor vierdubbele moord. Door zijn getuigenis werd hij opgenomen in het federale beschermingsprogramma van getuigen. In 1990 werd hij vijf keer beschoten toen drugdealers zijn hotelkamer binnendrongen in Jacksonville, Florida.

In 2000 was Thorson één van de personen die werden geïnterviewd in “Too Much Of A Good Thing Is Wonderful”, een televisiedocumentaire over Liberace. In 2002 werd Thorson geïnterviewd door Larry King in het programma “Larry King Live”. Tijdens zijn relatie met Liberace onderging Thorson plastische chirurgie om meer op Liberace te gelijken. Tijdens zijn interview met Larry King zei Thorson dat hij zijn kin implantaat had laten verwijderen in 2002.

In 2004 beweerde Thorson dat hij jaren geleden, in 1979, een verhouding had met Michael Jackson, kort nadat hij door Liberace werd voorgesteld aan de popster. Hij zie dat die relatie bleef duren tot in de vroege jaren 1980. Thorson beweerde dat hij de waarheid sprak en onderging een test aan een leugendetector. Er werden tijdens deze test geen leugens opgemeten.

In 2008 werd Thorson schuldig bevonden in een rechtszaak rond drugs en diefstal en hij kreeg een gevangenisstraf van vier jaar. Hij werd vervoegd vrijgelaten en woont nu samen met zijn vrouw in New England.

Film
In 2010 ging acteur Matt Damon akkoord om Scott Thorson te portretteren in een langspeelfilm over Liberace. Het plan is dat de film wordt opgenomen tijdens de zomer van 2012 en wordt uitgebracht in 2019. Michael Douglas gaat Liberace spelen. Dit zal de eerste film zijn over Liberace sinds de tv-film uit 1988 “Liberace: Behind the Music”, waarin Thorson werd vertolkt door Michael Dolan. De film zal geregisseerd worden door Steven Soderberg en Richard LaGrevenese heeft zich voor het verhaal gebaseerd op het boek van Thorson. Marvin Hamlish zal verantwoordelijk zijn voor de muziek.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.