Lamas, Fernando (1915-1982)

fernando-lamasFernando Álvarao Lamas (9 januari 1915 – 8 oktober 1982) was een biseksuele Argentijnse acteur en regisseur en de vader van acteur Lorenzo Lamas.

Lamas werd geboren als Ferando Álvaro Lamas y de Santos in Buenos Aires, Argentinië. Tegen 1942 was hij een beroemde filmster in Argentinië. In 1951 tekende hij een contract bij Metro-Goldwyn-Mayer en reisde hij naar de Verenigde Staten om er ‘Latin-lover’-rollen te vertolken.

Lamas kon mooi zingen en in 1952 speelde hij naast Lana Turner, met wie hij een relatie had, de rol van Danilo in “The Merry Widow”. Hij haatte echter zijn eeuwige rol als de ‘Latin Lover’: “Iedereen denkt dat latinos niets anders doen dan seks hebben. Dat is niet waar. Ik lees ook wel eens een boek”.

Lamas regisseerde zijn eerste film in 1963. Het was een Spaanse film met de titel “Magische Fontein” en zijn aanstaande vrouw Esther Williams speelde er een rol in. Hij regisseerde nog een andere film, “The Violent Ones”, die werd uitgebracht in 1967, met rollen gespeeld door Aldo Ray en David Carradine. Hij regisseerde nog veel meer voor televisie, waaronder afleveringen van “Mannix”, “Alias Smith and Jones”, “Starsky and Hutch” en “Falcon Crest”. In deze laatste reeks speelde ook zijn zoon, Lorenzo, mee.

Privéleven
Lamas trouwde vier keer: met Perla Mux (in 1940, gescheiden in 1944), met Lydia Barachi (in 1946, gescheiden in 1952), met de actrice Arlene Dahl (getrouwd in 1954, gescheiden in 1960) en met zwemkampioene en actrice Esther Williams (getrouwd in 1969 tot zijn dood in 1982). Hij kreeg een dochter met Mux en nog een dochter met Barachi en een zoon, de acteur Lorenzo Lamas (20 januari 1958), met Dahl.

Lamas was heel trots op zijn penis. Hij droeg nooit ondergoed en liet uit elke broek de zakken verwijderen zodat er geen enkele bobbel of plooi te zien was behalve die van zijn geslachtsdeel.

Fernando Lamas overleed aan kanker aan de pancreas in Los Angeles, California op zijn 67ste. Zijn assen werden verstrooid door zijn goede vriend Jonathan Goldsmith van op zijn zeilboot.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.