Halliwell, Kenneth (1926-1967)

kenneth-halliwellKenneth Halliwell groeide op in een vreemd gezin. Zijn vader negeerde hem meestal en zijn moeder vertroetelde hem. Toen zijn moeder stief, had dit een grote negatieve impact om Kenneth. Hij voelde zich zeer eenzaam en leidde een nogal banaal leven tot zijn achttiende, tot zijn vader zelfmoord pleegde door zijn hoofd in een gasoven te steken. Kenneth vond zijn vader, deed eerst wat huishoudelijke taken en belde tenslotte toch om een ambulance.

Kenneth leerde in de “Royal Academy of Dramatic Art” Joe Orton kennen. Beiden waren aan de weg timmerende acteurs zonder al te veel talent en samen werden ze aan de weg timmerende schrijvers. Ze begonnen een liefdesrelatie met elkaar. In die vroege jaren was Kenneth een beetje een leraar voor Joe en hielp mee met hem om de dramastijl “Ortonesque” te creëren. Beide mannen werkten samen aan verschillende boeken zoals “The Boy Hairdresser”, dat pas na hun dood werd gepubliceerd. In 1962 werd Kenneth samen met Joe zes maanden lang opgesloten in de gevangenis omdat ze bibliotheekboeken hadden beschadigd.

Die gevangenisstraf was een catharsis voor Joe, maar een breekpunt voor Kenneth. Joe kreeg steeds meer succes als schrijver, maar groeide steeds verder weg van zijn geliefde. Kenneth had het hier zeer moeilijk mee. Hij begon steeds meer antidepressiva te nemen. In zijn zelfmoordbrief verwees Kenneth naar het dagboek van Joe: “Als je dit dagboek leest, zal alles je duidelijk worden, vooral het laatste deel.” Hiermee bedoelde hij waarschijnlijk de beschrijvingen van Joe´s promiscuïteit, gedetailleerde beschrijven van seksuele ontmoetingen in openbare toiletten.

Het tweetal stief in de nacht van 8 op 9 augustus, 1967. Kenneth vermoordde Joe door met een hamer negen keer op zijn hoofd te slaan, en daarna vergiftigde hij zichzelf. Hun lichamen werden de volgende dag ontdekt door een chauffeur die Joe kwam afhalen die een afspraak had met The Beatles over een filmscenario dat hij voor hen had geschreven.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 04 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags :

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.