Witness for the Prosecution (1957)

witness-for-the-prosecutionAdvocaat sir Wilfrid lijdt aan een hartkwaal maar wil toch Leonard Vole verdedigen, beschuldigd van moord.

Marlene Dietrich in een uitstekend Agatha Christie-verhaal

Met “Witness for the Prosecution” ervaren we de spanning en intimiteit van een uitermate onderhoudend toneelstuk dat overgebracht werd naar het witte doek.

We moeten ons aan geen te grote karakterontwikkelingen verwachten (hoewel bijna al het acteerwerk eersteklas is). In het verhaal zit een slimme, kleine verschuiving, niet bedoeld om het geheel luchtiger te maken, maar om je te wijzen op het creatieve talent van de makers.

In dit beroemde verhaal van Agatha Christie is Leonard Vole een niet zo succesvolle Londenaar die waarschijnlijk iets verbergt over de dood van een dame, die vermoord werd teruggevonden in zijn appartement. Leonard verdedigt zijn onschuld bij een advocaat, die lijdt aan een hartkwaal en eigenlijk met pensioen is. Leonard’s vrouw Christine (Marlene Dietrich) is een mysterieuze vrouw die meer lijkt te weten dan ze wil toegeven.

Iedereen die voor de eerst keer naar “Witness for the Prosecution” kijkt, zal verrast worden door de wending in het verhaal, en pas na de tweede of derde keer zullen de kleine aanwijzingen in de film je opvallen.

Veel van de aantrekkingskracht van deze film is de danken aan het toneelstuk van Agatha Christie, die een meesteres was in het misleiden van haar publiek. Billy Wilder’s regie en de cast dragen enkel bij tot dit meesterwerk.

Weetjes over Witness for the Prosecution

  • Om slechts één van Marlene Dietrich’s beroemde benen te zien, werd er een extra scène opgenomen met 145 figuranten, 38 stuntmannen en $90,000 extra kosten.

Regie: Billy Wilder
Verhaal: Agatha Christie
Cast: Marlene Dietrich, Tyrone Power, Charles Laughton, Elsa Lanchester, John Williams, Henry Daniell, Ian Wolfe, Torin Thatcher, Norma Varden, Una O’Connor, Francis Compton, Philip Tonge, Ruta Lee, e.a.
Release: 1957

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.