Who’s That Girl

who's-that-girlNadat Nikki Finn vier jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, komt ze eindelijk vrij. Ze wil onmiddellijk wraak nemen…

Een film verloren in een hype

Madonnars derde grote film is een moderne klucht die wat verloren ging door de hype die er bestond door haar wereldtournee en haar lied met dezelfde titel.

Madonna speelt de gevangene Nikki Finn (er verwijzing naar ´Mickey Finn´: krachtige slaappillen die soms in een drankje worden gedaan om iemand te bedwelmen) die wordt vrijgelaten nadat ze in de gevangenis heeft gezeten voor een misdaad die ze niet begaan heeft. De stijve Louden Trott (Griffin Dunne) moet van zijn baas en toekomstige schoonvader, Mr. Worthington, het meisje escorteren naar het busstation om er zeker van te zijn dat ze terugkeert naar Philadelphia. Op die manier is Mr. Worhtington zeker dat Nikki zijn gesjoemel niet aan het licht zal brengen. Deze film zou geen klucht zijn zonder dat er sprake is van onvoorziene omstandigheden en die zijn er volop: een ongedurige poema, een desastreuze bruiloft en Nikkirs wangedrag.

Madonna is best leuk in deze film, helaas spreekt ze met een accent dat het midden houdt tussen een hoer uit Brooklyn en een misthoorn, waardoor haar schermprésence een beetje de mist ingaat.

Madonna zelf, en haar fans, hebben altijd van deze film gehouden. De lancering gebeurde in het National Theater op Times Square, New York, waar Madonna’s verschijning zorgde voor een menigte van 10.000 mensen.

Weetjes over Who’s That Girl

  • De originele titel van de film was “Slammer” (bajes) tot Madonna besloot om “Who´s That Girl?” te gebruiken als titellied van de film. Het lied werd overal een nummer één hit.

Regie: James Foly
Verhaal: Andrew Smith
Cast: Madonna, Griffin Dunne, Haviland Morris, John McMartin, Bibi Besch, Joh, Mills, Robert Swan, Drew Pillsbury, Coati Mundi, Dennis Burkley, James Dietz, Cecile Callan, Karen Elise Baldwin, Kimberlin Brown, Crystal Carson, e.a.
Release: 1987

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.