Toast (2010)toast Nigel Slater is dol op koken. Maar zijn moeder (Victoria Hamilton) is een beroerde kokkin met astma. Haar gezondheid wordt steeds slechter, net zoals de relatie tussen Nigel en zijn vader (Ken Stott). Na de dood van moeder, brengt vader steeds meer avonden door met de pas gescheiden poetsvrouw Mrs Potter (Helena Bonham Carter). Haar citroenméringue vindt gretig aftrek bij Mr Slater en het duurt niet lang voor hij en Mrs Potter een relatie beginnen. Ze verhuizen naar het platteland, samen met Nigel die een hekel heeft aan de nieuwe partner van zijn vader.

Nigel vindt troost in de lessen huishoudkunde op school en gebruikt zijn verbeterde culinaire talenten om in de gratie van zijn vader te komen… en om de rivaal van Mrs Potter te worden. De grote hoeveelheden aan voedsel zorgen ervoor dat Mr Slater flink aankomt en steeds meer temperament vertoont. Om Mrs Potter zo veel mogelijk te kunnen vermijden, neemt Nigel een baantje aan in de keuken van een plaatselijke pub. Hij krijgt er een relatie met de zoon van de eigenares. Die relatie stopt abrupt wanneer de zoon het dorp verlaat.

Nadat Mr Slater is overleden aan een hartaanval (veroorzaakt door het keukentalent van Mrs Potter), pakt Nigel zijn spullen en vertrekt hij naar Londen. Hij komt aan hij het ‘The Savoy Hotel‘ waar hij een baan krijgt in de keuken (door een chef vertolkt door de echte Nigel Slater).

“Toast” is een Britse televisiefilm geregisseerd door S.J. Clarkson en is gebaseerd op de autobiografische roman van de schrijvende kok Nigel Slater. 

Freddie Highmore speelt de 15-jarige Slater, Helena Bonham Carter zijn stiefmoeder en Ken Stott zijn vader.

Regie: S.J. Clarkson
Verhaal: Nigel Slater
Cast: Freddie Highmore, Victoria Hamilton, Cllin Prockter, Ken Stott, Oscar Kennedy, Matthew McNulty, Frasier Huckle, Kia Pegg, Rielly Newbold, Roger Walker, Rob Jarvis, Amy Marston, Helena Bonham Carter, Selina Cadell, Louise Mardenborough, e.a.
Release: 2010

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.