The Seven Year Itch (1955)

the-seven-year-itchHet is zomer en in New York City is de temperatuur gestegen tot ondraaglijke waarden. Richard Sherman besluit zijn vrouw Helen en hun zoontje Ricky naar het veel koelere Maine te sturen. Hij moet echter blijven voor het werk. 

Dan ontmoet Sherman The Girl, (hét meisje), een model.

The Girl heeft het appartement boven de Shermans tijdelijk gehuurd voor de periode dat ze reclamespotjes in Manhattan moet opnemen. Sherman heeft net een boek gelezen van dr. Brubaker over de theorie dat mannen vreemd gaan in het zevende jaar van hun huwelijk. Het boek prikkelt de fantasie van Sherman en hij stelt zich voor dat hij met The Girl een gesprek aangaat.

In deze dagdromen ziet hij zichzelf als een man die onweerstaanbaar is voor vrouwen. Dan valt er een tomatenplant in zijn appartement, afkomstig van de verdieping boven hem. Als The Girl zich verontschuldigt, nodigt Sherman haar uit voor een drankje. In de tussentijd fantaseert Sherman weer en verleidt hij het model met zijn pianospel. Als hij haar in zijn dagdroom probeert te omhelzen, weert ze hem af en eist dat hij vertrekt.

In de dagen daarna ziet Sherman The Girl steeds vaker en zijn fantasie draait overuren. Hij ziet in zijn droom hoe Helen en Ricky op tv zien dat The Girl hen waarschuwt voor het monster Sherman en niet lang daarna komt Helen naar de stad om zich op Sherman te wreken. Hoewel het allemaal dromen zijn, verandert Sherman langzaam in neurotisch wrak. 

Als zijn buurman een boodschap van Helen overbrengt, om een peddel voor Ricky’s kano mee te nemen, kan Richard zich losrukken uit zijn fantasieën. Hij neemt zo snel mogelijk de eerste trein richting Maine.

Monroe schittert als dom blondje met meer natuurlijke gaven in deze komedie van George Axelrod. Deze film bevat bovendien de beroemde scène waarin Marilyns jurk opwaait boven het rooster van de metro.

Regie: Billy Wilder
Verhaal: George Axelrod
Cast: Marilyn Monroe, Tom Ewell, Evelyn Keyes, Sonny Tufts, Robert Strauss, Oskar Homolka, Marguerite Chapman, Victor Moore, Dolores Rosedale, Donald MacBride, Carolyn Jones, e.a.
Release: 1955

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 31 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.