The Razor’s Edge

the-razor's-edgeDe goed bemiddelde in Chicago levende Larry Darrell verbreekt zijn verloving met Isabel en reist de wereld rond op zoek naar verlichting. Hij komt uiteindelijk in India terecht. Isabel trouwt met Gray en na de beurscrash van 1929 wordt ze uitgenodigd om in Parijs bij haar rijke oom Elliot te gaan wonen. Ze ontmoet er terug Larry. Samen zien ze Sophie terug, een gezamenlijke vriendin uit Chicago. Sophie heeft haar echtenoot en kind verloren in een tragisch ongeluk en leeft nu een armoedig bestaan. Larry probeert haar er weer bovenop te helpen, maar hij wordt gesaboteerd door Isabel die niet kan verdragen dat Larry geen interesse meer heeft in haar.

Een sterke cast – Tyrone Power, Gene Tierney, Anne Baxter, Clifton Webb, John Payne, Herbert Marshal – werken samen om het verhaal te brengen van een man die voor zijn eigen geluk kiest na WOI. In zijn queeste naar spiritualiteit en goedheid, voelt hij zich niet goed bij al het materialisme en de obsessie voor het aardse rondom zich.

De verschillende lagen in “The Razor’s Edge” verdienen toch wel wat aandacht: Larry’s fysieke lust voor Isabel, een vrouw die hij eigenlijk niet kent, Isabel’s koelheid en wil om Larry als bezit te hebben, en Larry’s zoektocht naar de betekenis van het leven, terwijl de mensen rondom hem verdwijnen uit zijn leven. Dit wordt allemaal opgemerkt door Somerset Maugham, gespeeld door Marshal.

Larry’s laatste confrontatie met Isabel over Sophie doet je verbleken!

Regie: Edmund Goulding
Verhaal: W. Somerset Maugham
Cast: Tyrone Power, Gene Tierney, John Payne, Anne Baxter, Clifton Webb, Herbert Marshall, Lucile Watson, Frank Latimore, Elsa Lanchester, Fritz Kortner, John Wengraf, Cecil Humphreys, Harry Picler, Cobina Wright Sr., e.a.
Release:
1946

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.