The Princess Diaries 2 – Royal Engagement

the-princess-diaries-2“Princess Diaries 2: Royal Engagement” begint waar “The Princess Diaries” eindigde. Mia (Anne Hathaway), net opgeleid tot prinses, trekt in bij haar grootmoeder, koningin Clarisse (Julie Andrews), in het paleis van Genovia. Iedereen bereidt zich al voor op haar kroning als koningin.

Er is echter één probleem: een eeuwenoude wet schrijft voor dat een aanstaande koningin pas mag gekroond worden wanneer ze getrouwd is. Maar Mia is niet getrouwd en zelfs niet verliefd! De jacht wordt geopend op mogelijke huwelijkskandidaten en meteen wordt Mia overstelpt met aanzoeken. Snel een man kiezen is niet gemakkelijk, maar nog minder wanneer er bedriegers in het spel zitten. Een oom van Mia tracht de troon voor zijn zoon op te strijken…

In deze doldwaze komedie reizen we naar de sprookjeswereld Genovia samen met Mia en haar beste vriendin Lilly (Heather Matarazzo) om er een fantastisch avontuur te beleven … tot een matrassenglijpartij toe!

De actrices

Julie Andrews (Koningin Clarisse Renaldi, de grootmoeder van Mia), die in 1964 bekroond werd met een Oscar voor haar memorabele vertolking van “Mary Poppins”, speelde in “The Princess Diaries” voor het eerst sinds 36 jaar opnieuw in een film van Walt Disney Pictures. Na haar huwelijk in 1969 met producer Blake Edwards heeft ze meegespeeld in tal van zijn films, waaronder “Victor, Victoria” in 1982 en “That’s life” in 1986. Daarvoor vertolkte de actrice hoofdrollen in grote kaskrakers zoals “The Sound of Music” van Robert Wise en “Torn Curtain” van Alfred Hitchcock. Na te hebben geschitterd in tal van films, toneelstukken en televisieseries – waaronder haar eigen show op de zender ABC: The Julie Andrews Hour”, wijdt de Engelse actrice zich vandaag aan het schrijven van kinderverhalen.

De film “The Princess Diaries” betekende voor de jonge talentrijke actrice Anne Hathaway (Mia) de grote doorbraak. In deze film vertolkt ze op een scherpzinnige en natuurlijke manier een tiener die van de ene dag op de andere een prinses wordt. Anne Hathaway heeft Dramatische Kunst gestudeerd aan het Paper Mill Playhouse in New Jersey en heeft al gefigureerd in verschillende televisieseries. De actrice is ook een talentrijke sopraan die meegewerkt heeft aan twee concerten van de Carnegie Hall. In Hollywood wordt Anne al vergeleken met Julia Roberts.

Regie: Gary Marshall
Verhaal: Gina Wendkos
Cast: Julie Andrews, Anne Hathaway, Hector Elizondo, John Rhys-Davies, Heather Matarazzo, Chris Pine, Callum Blue, Kathleen Marshall, Tom Poston, Joel McCrary, Kim Thomson, Raven, Larry Miller, Caroline Goodall, Sean O’Bryan, e.a
Release:
2004

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

1 reactie to “The Princess Diaries 2 – Royal Engagement”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.