The Philadelphia Story

the-philadelphia-storyDe rijke Tracy Lord gooit haar man, de playboy C.K. Dexter Haven, buiten kort na hun huwelijk. Twee jaar later wil Tracy trouwen met de alom gerespecteerde George Kittredge. Dexter werkt ondertussen als journalist voor het roddelblad “Spy”. Samen met schrijver Mike Connor en fotografe Liz Imbrie wil Dexter het huwelijk van Tracy verstoren…

Drie legendes in één film

“The Philadelphia Story” is een leuke romantische komedie over een rijk meisje. Tracy Lord (Katharine Hepburn) staat op het punt te trouwen met George Kittredge (John Howard), een man die “the American dream” heeft waargemaakt. Het huwelijk moet een privé-gebeuren worden, maar Tracy’s ex-man C.K. Dexter Haven (Cary Grant) chanteert haar zodanig dat ze reporters (waaronder James Stewart) het evenement laat verslaan.

Regisseur David Cukor maakte van deze film een snelle komedie met een geloofwaardige cast. Hij verdiende hiermee een Oscar-nominatie en die is zeker welverdiend.

Katharine Hepburn is geweldig als rijke aanstaande bruid. Ze staat stevig met haar voeten op de grond en wil geen spelletjes spelen. Tezelfdertijd is ze verwend en dromerig en haar komische timing bezorgde haar een nominatie voor beste actrice. Cary Grant speelt de sarcastische Dexter Haven. Hij is de perfecte tegenspeler van Hepburn en Stewart.

Jimmy Stewart steelt de show als komediant. Zijn scènes met Cary Grant zijn zeer grappig en de manier waarop hij achter de vodden zit van Katherine Hepburn is charmant. Hij won een Oscar voor zijn prestatie.

Deze uitzonderlijke komedie brengt drie legendes van het witte doek samen tijdens het hoogtepunt van hun carrières. De film werd zes keer genomineerd voor een Oscar en won er 2. Het is een tijdloze klassieker waarvan iedereen kan genieten.

Regie: George Cukor
Verhaal: Philip Barry
Cast: Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart, Ruth Hussey, John Howard, Roland Young, John Halliday, Mary Nash, Virginia Weidler, Henry Daniell, Lionel Pape, Rex Evans, e.a.
Release:
1940

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “The Philadelphia Story”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.