The Petrified Forest

the-petrified-forestAlan Squier, een mislukte, wereldvreemde Britse schrijver, komt binnen in een afgeleefd woestijncafé in Arizona, dat gerund wordt door Jason Marple. Jason´s dochter, Gabrielle, voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot de gedesillusioneerd schrijver omdat ze er beiden van dromen om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Haar moeder keerde terug naar Frankrijk toen ze een kind was en Gabrielle wil naar Parijs om er kunst te studeren. Haar interesse in Alan zorgt voor jaloezie bij haar vriend, de benzinepompbediende Boze.

Hoewel Alan het optimisme van Gabrielle verfrissend vindt, vertrekt hij samen met de rijke zakenman Chislom en diens vrouw. Maar hun auto wordt gestolen door enkele bandieten die op weg zijn naar het café. Alan verschalkt hen en probeert de Marples te verwittigen maar hij komt te laat en wordt gevangen genomen.

Alan is de enige die het handelen van de gangsterleider, Duke, begrijpt. Beiden maakt het lot het niet veel uit en ze weten allebei dat hun leven uiteindelijk zal mislukken. Alan vraagt Duke om hem te vermoorden zodat het geld van zijn levensverzekering ervoor kan zorgen dat Gabrielle naar Parijs kan…

Een klassieker

“The Petrified Forest” is een film waarvoor Leslie Howard altijd zal herinnerd worden. Hij is het hart van deze film als gedesillusioneerd intellectueel wiens persoonlijkheid al lang gestorven is. Bette Davis levert een sterke prestatie als dienster met wie Howard zijn geheimen deelt.

Deze film is trouwens de debuutfilm van Humphrey Bogart, die de rol reeds eerder speelde in het theater.

Bekijk deze film, je zult het je niet beklagen.

Regie: Archie Mayo
Verhaal: Robert E. Sherwood
Cast: Leslie Howard, Bette Davis, Genevieve Tobin, Dick Foran, Humphrey Bogart, Joe Sawyer, Porter Hall, Charley Grapewin, Paul Harvey, Eddie Acuff, Adrian Morris, Nina Campana, Slim Thompson, John Alexander, e.a.
Release:
1936

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “The Petrified Forest”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.