The Mirror Has Two Faces

the-mirror-has-two-facesRose en Gregory, twee universiteitsprofessoren, ontmoeten elkaar wanneer de zus van Rose antwoordt op de contactadvertentie van Gregory. De knappe, maar saaie, Gregory gelooft dat seks zijn leven heeft geruïneerd en is nu op zoek naar een vrouw zonder seksuele uitstraling. Gregory denkt dat hij gevonden heeft wat hij zoekt als hij Rose ontmoet. Zij is een grijze, lompe professor Engels die niet kan leven zonder haar moeder en zus. Meer uit respect dan uit liefde, trouwen ze met elkaar. Gregory neemt aan dat Rose begrijpt dat hij niet geïnteresseerd is in een seksuele relatie. Maar dat heeft hij verkeerd en hun huwelijk wordt bijna vernietigd wanneer Rose probeert om seks met hem te hebben. Terwijl Gregory het land uit is voor een serie van lezingen, gaat Rose op dieet en doet ze aan sport en verandert ze zichzelf in een sexy vamp in een laatste poging om haar huwelijk te redden.

Ontzettend leuke film!

“The Mirror Has Two Faces” is een zeer mooie film, geregisseerd door de briljante Barbara Streisand. De film vertelt het verhaal van Gregory, een professor wiskunde, de gelooft dat liefden seks niet met rijmen zijn met elkaar. Hij ontmoet Rose met wie hij een vriendschap zonder seks deelt. Wanneer ze trouwen, wil Rose enkele dingen veranderen, maar hij weigert om seks met haart hebben. Daarom besluit Rose om haar uiterlijk te veranderen, maar zij weet niet dat Gregory van haar houdt omwille van haar wat slonzige uiterlijk.

Een mooi liefdesverhaal, over menselijke relaties en over het feit dat je vaak pas begrijpt wat je voor iemand voelt als de relatie gedaan is.

Prachtprestaties van Barbra Streisand als Rose Morgan, die niet in haar echte schoonheid geloofd en van Jeff Bridges die de rol speelt van professor Gregory die niet geïnteresseerd is in seks.

“The Mirror Has Two Faces” is ongetwijfeld één van de beste films van 1996 en is één van de beste romantische films ooit. De film toont de echte betekenis van liefde.

Als je van Barbra Streisand houdt en je kijkt graag naar goede liefdesfilms, dan moet je kijken naar “The Mirror Has Two Faces”.

Regie: Barbra Streisand
Verhaal: Barbra Streisand
Cast: Barbra Streisand, Jeff Bridges, Lauren Bacall, George Segal, Mimi Rogers, Pierce Brosnan, Brenda Vaccaro, Austin Pendleton, Elle Macpherson, Ali Marsh, Leslie Stefanson, Taina Elg, Lucy Avery Brooks, Amber Smith, David Kinzie, e.a.
Release:
1996

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , ,

1 reactie to “The Mirror Has Two Faces”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.