The Merchant of Venice

the-merchant-of-veniceDe jonge Bassanio vraagt driehonderd dukaten aan een vriend, de rijke koopman Antonio, om het meisje waarop hij verliefd is een huwelijksaanzoek te kunnen doen. Antonio kan hem echter niet meteen helpen en ziet zich genoodzaakt om geld te lenen bij de inhalige Jood Shylock.

Een fantastische Britse film

Eén van de beste toneelstukken van William Shakespeare wordt met alle grandeur op het grote doek gebracht met deze film. Regisseur Michael Radford heeft er een meesterwerk van gemaakt waarvan iedereen kan genieten.

Met perfecte castleden zoals Al Pacino, Joseph Fiennes, Jeremy Irons, Kris Marshall en Lynn Collins is deze film een must voor alle liefhebbers van Shakespeare.

Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de 15de eeuw, waar vele Joden zonder reden worden afgemaakt in de straten. Bassanio gaat met de hulp van Antonio naar de rijke Joodse zakenman Shylock. Hij leent geld bij hem zodat hij zijn geliefde Portia kan opzoeken. Als Antonio het strikte terugbetalingsplan niet volgt, verliest hij een stuk van zijn lichaam.

Wat later kan Antonio de lening niet terugbetalen en Shylock eist zijn lichaamsdeel. De zaak komt voor het gerecht…

Deze film is een uitzonderlijke filmervaring met de gepassioneerde Al Pacino op zijn best. Let ook op Kris Marshall, die je wellicht kent uit “Love Actually”. Hij speelt zijn rol als Gratiano met heel veel gevoel en waardigheid.

Regie: Michael Radford
Verhaal: William Shakespeare
Cast: Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes, Lynn Collins, Zuleikha Robinson, Kris Marshall, Charlie Cox, Heather Goldenhersh, Mackenzie Crook, John Sessions, Gregor Fisher, Ron Cook, Allan Corduner, Anton Rodgers, David Harewood, e.a.
Release: 2004

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.