The Letter

the-letterTerwijl haar man zijn rubberplantage inspecteert, vermoordt Leslie Crobie – zijn vrouw -, Geoffrey Hammond. Zijn weduwe bezit een brief waarin Leslie hem vraagt om haar in het geheim te ontmoeten op de avond van de moord. Leslie kan de brief afkopen. Leslie´s echtgenoot ontdekt dat hij blut is omwille van de afpersing, maar hij vergeeft haar. Maar dan wordt Leslie bedreigd door de weduwe…

Een uitstekende prestatie van Bette Davis

In Singapore schiet Leslie Crosbie (Bette Davis), de vrouw van een rubbermagnaat, zes keer in het lichaam van Geoffrey Hammond. Ze zegt tegen haar man Robert Crosbie (Herbert Marshall) en tegen de familieadvocaat Howard Joyce (James Stephenson) dat ze het deed uit zelfverdediging. De zaak lijkt eenvoudig te zijn tot er een brief opduikt bij de weduwe van Geoffrey waarin Leslie aan Geoffrey vraagt om haar in het geheim te ontmoeten op de avond van de moord. Als deze brief openbaar wordt, dan kan Leslie terechtgesteld worden. De weduwe besluit de brief te verkopen voor 10 miljoen dollar.

“The Letter” is een steengoede donkere film die werd genomineerd voor zeven Oscars en vat een uitstekende prestatie van Bette Davis in de rol van een gemene en koudbloedige vrouw. Het verhaal en de personages zijn goed ontwikkeld en de spanning neemt alsmaar toe. Zoals steeds is de regie van William Wyler perfect. Het gebruik van schaduwen in deze zwart-witfilm is wonderbaarlijk.

Let er ook op dat er steeds een volle maan is, behalve wanneer Leslie bij Robert is, dan is het bewolkt. Dit is een aanwijzing voor haar echte gevoelens.

Weetjes over “The Letter”

  • Het einde van de film is anders dan in het oorspronkelijke verhaal omdat de Productiecode uit die tijd niet wou dat een hoofdpersonage niet zou gestraft worden voor moord.

Regie: William Wyler
Verhaal: W. Somerset Maugham
Cast: Bette Davis, Herbert Marschall, James Stephenson, Frieda Inescort, Gale Sondergaard, Bruce Lester, Elizabeth Inglis, Cecil Kellaway, Victor Sen Yung, Doris Lloyd, Willi Fung, Tesu Komai, e.a.
Release:
1940

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “The Letter”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.