The Gay Divorcee (1934)

the-gay-divorceeMimi Glossop verblijft in Engeland en wil graag een scheiding van haar man, die ze in jaren al niet heeft gezien. Onder toezicht van haar dominante en veel te vaak getrouwde tante Hortense, regelt ze Egbert Fitzgerald als advocaat. Wat ze niet weet, is dat Egbert niet in staat is een advocaat te zijn maar dit toch probeert om zijn vader te overtuigen. Snel blijkt dat Egbert een van Hortense’s voormalige echtgenotes is. Egbert verzint het plan dat Mimi betrapt moet worden met een andere man, zodat ze een scheiding zal krijgen. Egbert huurt Rodolfo Tonetti in om de taak te vervullen. Hij geeft hem een citaat dat hij van zijn vriend Guy heeft gehoord, zodat hij die aan Mimi kan vertellen. Op deze manier weet Mimi wie hij is.

Door toeval vertelt Guy, die eerder al vele ontmoetingen heeft gehad met Mimi, het citaat aan haar. Mimi, die furieus en teleurgesteld tegelijkertijd is, maakt het hem zo moeilijk mogelijk, totdat haar tante haar het misverstand uitlegt en Mimi nu eindelijk voor de charmes van Guy valt.

“The Gay Divorcee” is een Amerikaanse muziekfilm uit 1934 onder regie van Mark Sandrich. De film werd bij de Academy Awards genomineerd voor Beste Film. De Oscar ging uiteindelijk echter naar “It Happened One Night”, een romantische komedie met Clark Gable en Claudette Colbert. De film is gebaseerd op het toneelstuk “Gay Divorce”, geschreven door Dwight Taylor, Kenneth S. Webb en Samuel Hoffenstein, van een ongeproduceerd toneelstuk van J. Hartley Manners.

De film is een romantische musical met een magere plot. Het legendarische danskoppel Fred Astaire en Ginger Rogers was te zien als Guy Holden en Mimi Glossop. Alice Brady, Edward Everett Horton, Eric Blore en Erik Rhodes leverden de bijrollen.

Regie: Mark Sandrich
Verhaal: J. Hartley Manners
Cast: Fred Astaire, Ginger Rogers, Alice Brady, Edward Everett Horton, Erik Rhodes, Eric Blore, Lillian Miles, Charles Coleman, William Austin, Betty Grable, e.a.
Release: 1934

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.