The Eagle (1925)

the-eagle“The Eagle” is een stomme film uit 1925, geregisseerd door Clarence Brown met hoofdrollen van Rudolph Valentino, Vilma Bánky, Louise Dresser en James A. Marcus. De film is gebaseerd op het verhaal “Dubrovsky” door Alexander Pushkin.

Vladimir Dubrovsky (Rudolph Valentino), een kozak in dienst van het Russische leger trekt de aandacht van de tsarina (Louise Dresser) wanneer hij Mascha (Vilma Bánky) en haar tante redt uit een op hol geslagen koets. Wanneer de tsarina hem tot generaal wil benoemen voelt hij zich vereerd, maar wanneer ze hem ook nog eens wil verleiden, voelt hij afschuw. Hij vlucht weg en de tsarina looft een prijs uit voor wie hem terug naar haar kan brengen.

Kort daarna ontvangt Vladimir een brief van zijn vader die hem laat weten dat de gemene edelman Kyrilla Troekouroff (James A. Marcus) zijn landerijen heeft afgenomen en nu het platteland terroriseert. Vladimir vertrekt snel maar het is al te laat… zijn vader is dood. Hij zweert om zijn vader te wreken en om de slachtoffers van Kyrilla te helpen. Hij trekt een zwart masker aan en wordt de ‘Black Eagle’, een figuur die doet denken aan Robin Hood. Hij ontdekt dat Kyrilla de vader is van Masha. Hij vermomt zich als haar leraar uit Frankrijk en wordt op die manier lid van het gezin van Kyrilla. Terwijl zijn liefde voor haar groeit, krijgt hij het steeds moeilijker om wraak te nemen op haar vader en samen vluchten ze weg. Vladimir wordt gevangen genomen door de mannen van de tsarina. Ze wil hem executeren maar ze ziet af van dit plan en geeft hem toestemming om met Masha naar Parijs te trekken.

Weetjes over “The Eagle”
De vorige fims van Valentino deden het niet zo goed in de zalen maar met “The Eagle” kreeg hij terug goede kritieken, liepen de zalen vol en was hij terug populair bij vrouwen én mannen. Let ook op de beroemde scène van de tafel vol voedsel tijdens het banket.

Regie: Clarence Brown
Verhaal: Alexander Pushkin
Cast: Rudolph Valentino, Vilma Bánky, Louise Dresser, Albert Conti, James A. Marcus, George Nichols, Carrie Clark Ward, e.a.
Release: 1925

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.