The Devil Wears Prada

the-devil-wears-pradaEen sterk script en schitterende vertolkingen maken deze komedie tot een juweeltje dat elke film- en modeliefhebber moet gezien hebben. Kijk mee achter de mooie façade en maak kennis met het echte leven in de modewereld!

Als assistente van de gevreesde en veeleisende New Yorkse moderedactrice Miranda Priestley (Meryl Streep) heeft Andy Sachs (Anne Hathaway) een baan waar een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen. Helaas blijkt deze baan als Miranda’s voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht. Achter de glans van de mode en de glamour gaat een harde wereld schuil.

Geweldige vertolkingen en regie

Stanley Tucci (”The Terminal”, “Shall we Dance”) en Emily Blunt (”My Summer of Love”) overtuigen de kijkers met hun sterke vertolkingen. Ook Anne Hathaway laat zich opmerken door haar aristocratische klasse.

De grote doorbraak voor Hathaway kwam er enkele jaren geleden met “The Princess Diaries”. Daarna toonde ze haar veelzijdigheid met een dramatische rol in “Brokeback Mountain”.

De regie van “The Devil Wears Prada” is van de hand van David Frankel, bekend als regisseur van “Sex and the City”, en daardoor goed vertrouwd met het thema van deze film.

Golden Globe en Oscar-nominatie voor Meryl Streep!

Meryl Streep is simpelweg perfect gecast als de zelfzekere, dominante Miranda. Met haar onderkoelde vertolking speelt ze de rol van haar leven. De stilzwijgende commentaar van Miranda spreekt boekdelen, van smalend oogcontact tot een diep misprijzende blik. Meryl Streep werd voor deze acteerprestatie bekroond met een Golden Globe en genomineerd voor een Oscar, opnieuw een hoogtepunt in een carrière vol awards en nominaties.

Bestseller van Lauren Weisberger

Het script van de film is afgeleid van het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Haar roman verscheen in 2003 en klom al snel naar de top van de bestsellerlijsten, waar hij maandenlang zou verblijven. Het zal misschien verbazen, maar in de satirische roman wordt de figuur van Miranda die haar personeel continu vernedert en terroriseert, nog een pak scherper neergezet.

Op de redactie van Vogue

Inspiratie voor “The Devil Wears Prada” haalde Weisberger uit de praktijk. Ze heeft ooit gewerkt voor Anna Wintour, de almachtige redactrice van het beroemde glossy modeblad Vogue, die niet bekend staat als een makkelijke tante. Zo kon Weisberger uit de eerste hand ervaring opdoen voor haar boek. Ook “Gossip & Gucci”, haar tweede boek, speelt zich af in de wereld van glitter en glamour.

Regie: David Frankel
Verhaal: Lauren Weisberger
Cast: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Adrian Grenier, Tracie Thoms, Rich Sommer, Daniel Sunjata, David Marshall Grant, James Naughton, Tibor Feldman, Rebecca Mader, Jimena Hoyos, Gisele Bündchen, e.a.
Release: 2006

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

1 reactie to “The Devil Wears Prada”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.