Taxi zum Klo

taxi-zum-kloFrank Ripploh is een beetje een rebel: hij is leerkracht en heeft een baard en een slordig kapsel. Hij is homo, heeft een zeer actief seksleven en hij is geïnteresseerd in het maken van films. Hij houdt zijn persoonlijk en zijn professioneel leven gescheiden, maar soms verbetert hij de huiswerken van zijn studenten in de openbare toiletten terwijl hij wacht op een vrijpartij.

Hij is steeds aan het cruisen en op een avond ontmoet hij Bernd. Ze worden verliefd op elkaar. Bernd is serieus en zorgzaam, Frank geraakt hem beu en gaat verder met zijn seksueel onbezonnen leven. Hoe lang zullen Bernd en Frank elkaar gewoonten kunnen verdragen en hoe lang nog kan Frank zijn seksuele geaardheid verbergen voor zijn studenten?

Het komt tot een hoogtepunt tijdens het jaarlijkse Bal van de Koningin van Berlijn…

Een eerlijke homofilm

“Taxi Zum Klo” is één van de beste homofilms ooit. Wat je te zien krijgt, is niet mooi en er zit ook niet veel glamour in… maar toch is de film grappig en gevoelig.

Je ziet het verhaal van een homo die niet kan kiezen tussen een vriendje die lief en zorgzaam is en zijn gevaarlijke, opwindende, anonieme seksuele ontmoetingen.

Hij houdt van zijn vriend, en hun relatie is mooi. Maar hij voelt zich ook enorm aangetrokken tot de seks-scène. (Het is 1981, Duitsland vóór aids er was).

Deze film is totaal niet commercieel, niet opgepoetst en zeer eerlijk. Een aanrader!

Regie: Frank Ripploh
Verhaal: Frank Ripploh
Cast: Frank Ripploh, Bernd Boraderup, Orpha Termin, Peter Fahrni, Dieter Godde, Klaus Schnee, Bernd Kroger, Markus Voigtlander, Irmgard Lademacher, Gregor Becker, Marguerite Dupont, Eberhard Freudenthal, Beate Springer, Milli Büttner, Gitta Lederer, e.a.
Release: 1981

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 08 november 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

1 reactie to “Taxi zum Klo”

 1. Henri De Win 8 november 2009 at 13:32 Permalink

  dit was één van mijn eerste homofilm die ik ooit gezien heb en van verhaal zelf is het niet veel soeps maar ik heb er wel van genoten en ik kan hem toch wel aanraden voor iemand die nog twijfelt aan zijn geaardheid


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.