Switch

switchSteve Brooks is een seksist en het prototype van een macho. Op een dag wordt hij vermoord door één van zijn vriendinnen. In de hemel is er geen plaats voor mannen zoals hem en hij wordt teruggestuurd naar de Aarde in het lichaam van een vrouw. Zo kan hij zien hoe vrouwen worden behandeld door het type man dat hij ooit was…

Een chauvinistische macho komt terug als vrouw

Uitgangspunt van deze film: een man moet ervoor zorgen dat een vrouw van hem houdt omwille van zijn persoonlijkheid. Om er zeker van te zijn dat hij niet vals speelt, vertelt de duivel aan de goden dat ze hem in een vrouw moeten veranderen, zodat seks geen deel uitmaakt van de test, want het blijkt dat de houdingen van zowel mannen en vrouwen op niets trekken wanneer er sprake is van seks. Ofwel: mannen willen seks en vrouwen gebruiken seks om te krijgen wat ze willen. JoBeth Williams bijvoorbeeld heeft net zo´n slechte houding over seks zoals Steve/Amanda. Wanneer ze op straat loopt in een bontjas, roept een dierenactivist: “Weet je hoeveel dieren moesten sterven om die jas te komen?” en JoBeth antwoordt: “Weet je hoeveel rijke mannen ik moest neuken om die jas te krijgen?”.

Steve/Amanda is niet echt een slechte persoon. Wanneer hij de eerste keer sterft, vertellen dat goden dat hij al genoeg goede punten heeft verdiend om in de hemel te komen, maar hij moet eerst een vrouw vinden die van hem houdt omwille van zijn persoonlijkheid. Wanneer Amanda bevalt van een dochtertje, houdt de baby van haar moeder waardoor deze uiteindelijk de hemel binnen mag.

Regie: Blake Edwards
Verhaal: Blake Edwards
Cast: Ellen Barkin, Jimmy Smits, JoBeth Williams, Lorraine Bracco, Tony Roberts, Perry King, Bruce Payne, Lysette Anthony, Victoria Mahoney, Basil Hoffman, Catherine Keener, Kevin Kilner, David Wohl, James Harper, John Lafayette, e.a.
Release: 1991

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 14 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.