Summer Stock

summer-stockAls gunst voor haar zus en actrice Abigail geeft Jane Falbury, een boerin uit New England, toestemming om aan een toneelgezelschap om haar schuur als theater te gebruiken. In ruil daarvan moeten de leden van het gezelschap haar helpen op de boerderij. Tijdens de repetities wordt Jane verliefd op de regisseur Joe Ross. Maar hij is verloofd met de hoofdactrice: Abigail…

Een energetische film

“Summer Stock” is een typische ´laten-we-er-een-show-van-maken´-musical van MGM, die niet veel potten zou breken waren het niet dat het hier om het wonderlijke duo Judy Garland en Gene Kelly gaat. Gene is fantastisch in deze film. Het materiaal waarmee hij moet werken is middelmatig, maar hij doet zijn uiterste best. Zijn gedans met de krakende vloeren en de kranten is magisch. Zijn “Dig, Dig, Dig”is ook leuk en is een uitstekend voorbeeld van zijn uitbundigheid. Hij ziet er ook ontzettend jong en knap uit, het is moeilijk te geloven dat hij ten tijde van de opnames van deze film bijna 40 was.

Aan de andere kant ziet Judy Garland er niet zo goed uit, ze is veel te dik. Ze ziet er zelfs ouder uit dan Kelly (hoewel ze in het echt 10 jaar jonger was dan hem). Het plot is daarom een beetje ongeloofwaardig want zijn personage wordt verliefd op Judy van zodra hij haar ziet. Ondanks haar looks is Judy grappig, levendig en bereikt ze een zekere graad van emotie in haar karakter dat maar al te echt lijkt. Ze schreeuwt en ze huilt en ze toont dat ze kwaad is wanneer iemand in haar weg komt te staan. Het doet de kijker denken aan hoe het zou zijn gegaan op de set van deze film wanneer de camera niet aanstond. Al bij al is ze fascinerend en wanneer ze aan het einde van de film haar grote finale inzet met “Get Happy”, zal je dat ook zijn.

De mensen van Technicolor hebben ervoor gezorgd dat “Summer Stock” helder en kleurrijk is en de kostuums zijn duidelijk producten van de jaren 1950: ontzettend schattig! Phil Silvers is ook vermeldenswaardig als komische partner van Kelly.

“Summer Stock” is een leuke portie Amerikaanse film uit het midden van de twintigste eeuw en is het bekijken waard.

Weetjes over “Summer Stock”

 • Het nummer “Heavenly Music” was oorspronkelijk een trio met Gene Kelly, Phil Silvers en Judy Garland. Maar Judy kwam niet opdagen tijdens de opnamen en de scène werd gefilmd zonder haar.
 • “Summer Stock” was Judy’s laatste film voor MGM.
 • Tijdens de opnamen was Judy even niet in staat om te acteren en Gene Kelly veinsde een val zodat ze die dag niet moest komen werken.
 • Dit was de laatste film waarin Gene Kelly en Judy Garland samenwerkten.
 • De “Get Happy”-scène werd weken na het beëindigen van de opnames van “Summer Stock” gefilmd. Ondertussen was Judy Garland opgenomen in een afkickcentrum en men moest haar terughalen. Judy was ontzettend depressief en er niet echt goed bij toen de opnames plaatsvonden. Toch ziet ze er 10 kilo lichter uit dan in de rest van de film.

Regie: Charles Walter
Verhaal:
Charles Walter
Cast:
Judy Garland, Gene Kelly, Eddie Bracken, Gloria DeHaven, Marjorie Main, Phil Silvers, Ray Collins, Nita Bieber, Carleton Carpenter, Hans Conried, e.a.
Release: 1950

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 13 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , ,

1 reactie to “Summer Stock”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.