Shrek

shrekIn Duloc, een land hier ver vandaan, wil de harteloze dwerg Lord Farquaad alle sprookjes verbannen zodat het er net zo saai kan zijn zoals hijzelf. Maar drie personages dwarsbomen dit plan. De eerste is Shrek, een groene, stinkende boeman met een hart van goud. De tweede is Shrek´s trouwe ezel, die maar niet kan zwijgen. De laatste is de mooie, maar harde Prinses Fiona, met wie Lord Farquaad wil trouwen zodat hij de koning van Duloc wordt… Een duizelingwekkend sprookje!

Echte liefde kan anders zijn dan je denkt

Shrek (Mike Myers) is een grote, stinkende, groene boeman die in de bossen woont. De lange jaren van altijd anders te zijn dan de anderen hebben hem bitter en moe gemaakt. Hij heeft de wereld buitengesloten, overal ´Geen Toegang´-borden heeft gezet rond zijn emotioneel moeras en de deur naar de beschaving gesloten.

Maar dan verschijnen ineens een vuilgebekte ezel (Eddie Murphy), een articulerende Prinses Fiona (Cameron Diaz) en Lord Farquaad of Duloc (John Lithgow als de slechterik) die het moeras gijzelt. Prinses Fiona heeft behoefte aan een kus zodat ze kan veranderen in de echte vorm van liefde. Shrek wil gewoon zijn huis terug, en de ezel wil gewoon wat opwinding en een paar nieuwe vrienden. En zo begint het avontuur…

Wanneer Prinses Fiona uiteindelijk haar kus krijgt, is iedereen verbaasd door de verandering die echte liefde laat plaatsvinden bij de schone en het beest.

Als jij ook hopeloos op zoek bent naar echte liefde, laat Shrek je er dan aan herinneren dat sprookjes waarheid kunnen worden en dat het ook met jou kan gebeuren.

Regie: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Verhaal: William Steig
Cast: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow, e.a.
Release: 2001

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 14 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “Shrek”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.