Rohtenburg

rohtenburgIn Duitsland onderzoekt studente Katie Armstrong voor haar thesis de zaak van de homoseksuele kannibaal Oliver Hagen. Ze raakt geobsedeerd door het onderwerp en neemt uiteindelijk zijn levensstijl over…

Een menselijke film met een overbodig personage

“Rohtenburg” is een verhaal over twee eenzame mannen die problemen hebben met hun zelfbeeld, hun seksualiteit en hun plaats in de maatschappij. De film is niet sensationeel, maar gebaseerd op waargebeurde feiten waarbij één homo de andere homo vermoordde en deels opat.

Het probleem met deze film is dat er een Amerikaanse studente werd bij gesleurd. Waarom moet een sterk en intrigerend verhaal over twee Duitse mannen gekaderd worden door de ogen van een fictief, knap vrouwelijk Amerikaans personage? Het antwoord is simpel: de studente ziet er goed uit op de filmposter en in de trailer.

Het personage van de studente draagt absoluut niets bij tot de film en betekent een tijdsverlies van 20 minuten die beter was gebruikt om dieper in te gaan op het verhaal van de twee mannen. Niet alleen is de studente saai en overbodig, maar ze wordt ook nog eens slecht geacteerd.

Zo breekt ze bijvoorbeeld binnen in het huis waar het kannibalisme plaatsvond. Deze scène is zeer ongeloofwaardig en dient in de film enkel als aanleiding voor enkele flashbacks over het kannibalisme. Ten tweede slaagt ze erin om de video, die nooit gevonden werd door de politie, met daarop de gefilmde misdaad te vinden door een zoekertje te plaatsen op een website. Dit is zo ongeloofwaardig dat het bijna komisch wordt. Deze verloren video betekent voor moderne kannibalen bijna evenveel als de heilige graal voor katholieken. Het idee dat een buitenstaander die video zonder moeite en gratis kan verkrijgen is ronduit belachelijk.

Het is jammer dat deze elementen zoveel schade toebrengen aan de film.

Regie: Martin Weisz
Verhaal: T.S. Faull
Cast: Keri Russell, Thomas Kretschmann, Thomas Huber, Rainier Meisner, Angelika Bartsch, Alexander Martschewski, Nils Dommning, Markus Lucas, Pascal Andres, e.a.
Release: 2006

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 14 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.