Morgan (2012)

morganMorgan Oliver is nog niet zo lang gehandicapt en hij zou willen dat zijn leven er net zo uitzag als voor zijn ongeluk. Een toevallige ontmoeting met basketballer Dean Kagen maakt Morgan meer vastberaden dat het leven in een rolstoel hem niet klein zal krijgen. Dean moedigt hem aan om als para-sporter mee te doen aan een wielrenwedstrijd.

“Ik zou verdomme liever dood zijn dat te moeten leven in een rolstoel”, roept Morgan Oliver op een onbewaakt moment in de film “Morgan”. Het zijn niet zozeer de kleine dingen over het leven in een rolstoel die Morgen ergeren, zoals de extra moeite die het kost om gewoon uit zijn bed te komen en de moeilijkheden die hij ervaart tijdens het manoeuvreren in zijn kleine keuken. Tijdens de beginscènes van de film zien we hoe hij worstelt met dat soort van dagelijkse routinetaken.

Morgan, een homo en atleet is vooral gefrustreerd omdat zijn nieuwe leven in een rolstoel een grens heeft gesteld aan zijn uiterst competitieve karakter en aan zijn mobiliteit. Een val tijdens een wielerwedstrijd vorig jaar brak de rug van Morgan en verlamde hem vanaf zijn middel. Het zal veel tijd kosten voor Morgan, met behulp van een aangepaste fiets, terug zal deelnemen aan een wedstrijd en heel wat overtuigingskracht om zijn moeder en zijn beste vriend ervan te overtuigen dat dit belangrijk voor hem is.

Michael Akers’ fascinerende en krachtige film volgt Morgan tijdens zijn nieuwe leven in een rolstoel. En dan komt de liefde. De film is eigenlijk een traditioneel liefdesverhaal: een knappe homo wordt verliefd op een andere knappe homo die toevallig in een rolstoel zit. Jack Kesy vertolkt de rol van Dean Kagen, die verlangt naar een relatie met Morgan Oliver, gespeeld door Leo Minaya.

Regie: Michael D. Akers
Verhaal: Sandon Berg
Cast: Leo Minaya, Jack Kesy, Benjamin Budd, e.a.
Release: 2012

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 26 maart 2013 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.