Mine Vaganti

mine-vagantiTommaso is de benjamin van een grote familie pastamakers in Puglia. De Cantone-familie bestaat uit de moeder Stefania, een hartelijke vrouw die jammer genoeg gevangen zit binnen de regels van de bourgeoisie; de vader Vincenzo, die al zijn hoop gevestigd heeft op zijn nageslacht; de excentrieke tante Luciana; de rebelse grootmoeder, die nog steeds treurt om haar verloren geliefde; Elena, de zuster van Tommaso, een gefrustreerde huisvrouw; en zijn broer Antonio die in het familiebedrijf werkt. Vandaag is de familie bij elkaar voor een feestdiner ter gelegenheid van de overdracht van het management van het bedrijf aan Antonio. Tommaso wil van de gelegenheid gebruik maken om zich te outen tegenover zijn nietsvermoedende familieleden.

De sfeer zit er goed in, de familie zit allemaal bij elkaar rond de tafel, en Tommaso wil net het woord nemen, wanneer Antonio hem net voor is. De schok is enorm als Antonio aankondigt dat hij homo is. Vincenzo is woest wanneer hij verneemt dat zijn eerstgeborene en gedoodverfde opvolger van mannen houdt, hij zet hem resoluut aan de deur en kondigt aan dat hij Niets meer met Antonio te maken wil hebben. Na deze woede-uitbarsting stort de vader in voor de ogen van zijn ontredderde familie. En dus komt de pastafabriek in handen van Tommaso, die eigenlijk totaal andere plannen had voor zichzelf… Hij mist zijn partner en zijn leven in Rome, maar kan zijn familie moeilijk de waarheid opbiechten zonder het leven van zijn vader in gevaar te brengen. En dan besluiten zijn vrienden uit Rome hem te verrassen door hem te komen bezoeken in Puglia…

Regie: Ferzan Ozpetek
Verhaal: Ivan Cotroneo
Cast: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Lunetta Savino, Ennio Fantastichini, Elena Sofia Ricci, Ilaria Occhini, Bianca Nappi, Daniele Pecci, Carolina Crescentini, Massimiliano Gallo, Paola Minaccioni, Emanuela Gabrieli, Giorgio Marchesi, Matteo Taranto, e.a.
Release: 2010

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 04 november 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.