Midnight in the Garden of Good and Evil

midnight-in-the-garden-of-good-and-evilDit panoramische verhaal over de excentriciteiten van Savannah concentreert zich op een moord en de opeenvolgende rechtszaak van Jim Williams: een kunstverzamelaar, antiekverkoper, bon vivant en homo.

John Kelso, een schrijver voor een tijdschrift, bevindt zich in Savannah om er te schrijven over één van de beroemde kerstmisfeestjes van William.

Al van bij het begin wordt hij geïntrigeerd door Williams, maar zijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer hij de jonge, gewelddadige en sexy minnaar van Williams ontmoet: Billy. Later die nacht wordt Billy vermoord en Kelso blijft in Savannah om over de rechtszaak te schrijven. Hij ontmoet Lady Chablis, een dragqueen komediante, Sonny Seiler, de advocaat van Williams wiens beroemde hond UGA de officiële mascotte van de Georgia Bulldogs is, een vreemde man die vliegen bijhoudt aan mini-leibanden en die dagelijks dreigt om de watervoorraad te vergiftigen, de ´Married Ladies Card Club´ en Minerva, een spiritualiste.

Kelso heeft zijn handen vol met zijn vriendschap met Jim en de excentriekelingen in Savannah. Uiteindelijk helpt hij mee om de mysteries omtrent de dood van Billy op te lossen.

Pure genialiteit

John Cusack speelt in deze film een nogal wat stereotiep personnage (wat zeer passend is bij deze film omdat hij zo een perfect contrast toont tussen de cultuur van New York en deze van Savannah). De prestatie van Kevin Spacey is verbazingwekkend, beter dan in “The Usual Suspects” en bijna net zo goed als in “American Beauty”.

Lady Chablis is ook uitstekend. Vooral de manier waarop hun relatie groeit en verandert doorheen de film is leuk om te zien.

Regie: Clint Eastwood
Verhaal: Clint Eastwood
Cast: John Cusack, Kevin Spacey, Jack Thompson, Irma P. Hall, Jude Law, Alison Eastwood, Paul Hipp, Lady Chablis, Dorothy Loudon, Anne Haney, Kim Hunter, Geoffrey Lewis, Richard Herd, Leon Rippy, Bob Gunton, e.a.
Release: 1997

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 11 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , ,

1 reactie to “Midnight in the Garden of Good and Evil”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.