Love and death on Long Island

love-and-death-on-long-islandGiles De’Ath is een weduwnaar die alles wat modern is, haat. Hij gaat naar de bioscoop en wordt verliefd op de filmster Ronnie Bostock (Jason Priestley die we nog kennen uit “Beverly Hills 90210″). Hij besluit om alles te leren wat er te weten is over de film en Ronnie. Daarna reist hij naar Long Island om er Ronnie te ontmoeten. Hij laat uitschijnen dat Ronnie een geweldige acteur is en dat hij hem daarom bewondert.

Een spectaculaire, originele film

Door te kijken naar “Love and death on Long Island” wordt onze hoop in films (een beetje) hersteld. In deze tijd waarbij het enkel lijkt te gaan om speciale effecten en seks is deze film een verademing. “Love and death on Long Island” is origineel, scherp geschreven en vloeiend geregisseerd. Een film die je moet behandelen als een waardevol juweeltje.

John Hurt maakt het geheel nog beter met zijn fenomenale prestatie die zowel fascinerend als ontroerend is. Zou zijn rol door een onnozele acteur zijn gespeeld, dan zou deze film een ramp zijn geweest. Maar dankzij de doorgedreven discipline slaagt Hurt erin om een geloofwaardig portret neer te zetten.

Een geslaagde interpretatie van “Dood in Venetië”.

Regie: Richard Kwietniowski
Verhaal: Richard Kwietniowski
Cast: John Hurt, Jason Priestley, Fiona Loewi, Sheila Hancock, Harvey Atikin, Gawn Grainger, Elizabeth Quinn, Maury Chaykin, Linda Busby, Bill Leadbitter, Anne Reid, Daniel Webb, Andrew Barrow, Dean Garris, Robert McKeweley, e.a.
Release: 1997

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 10 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , ,

1 reactie to “Love and death on Long Island”

 1. Pieter 15 augustus 2012 at 11:58 Permalink

  Mijn gedacht is dat hier weinig eigen meningen staan. Is het alleen maar omdat het een KEIGOEIE is? Succes, hé.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.