l’Auberge Espagnole

l'auberge-espagnole

Xavier, een 25-jarige student economie, gaat een cursus Spaans volgen voor zijn toekomstige job. Hij vertrekt naar Barcelona en belooft zijn vriendin dat ze veel contact zullen houden. In Spanje komt hij in een mengelmoes van culturen terecht en leert er veel nieuwe mensen kennen.

Een middelmatige film

Xavier is een jonge Fransman van begin de twintig. Om zeker te zijn van een fantastische baan in de financiële sector moet hij een jaar schoollopen in Spanje om er Spaans te leren. Zijn hippie-moeder juicht dit plan toe en al snel bevindt Xavier zich in Spanje. Daar wordt hij vrienden met een Franse dokter en diens bloedmooie nieuwe vrouw en ze bieden hem een logement aan tot hij zijn eigen appartement kan vinden.

Snel daarna vindt Xavier een goedkope kamer in een huurhuis, waar enkele studenten samenleven. Eén van hen is het Engelse meisje Wendy, die echt lief lijkt te zijn. Anderen zijn een ultranette Duitse jongeman, een Spaanse lesbienne enz… Xavier past bijna direct in het plaatje en iedereen komt goed overeen met elkaar.

Maar… Xavier moest zijn vriendin Martine achterlaten in Parijs en dit zet druk op hun relatie. De dingen worden nog moeilijker wanneer Xavier verliefd wordt op de vrouw van de dokter, Anne-Sophie. Zal hij slagen in zijn studies en zijn droomjob halen?

Wat op het eerste zicht een zeer interessante film belooft te zijn, is nu en dan toch wel saai. Toch zijn er hier en daar een paar leuke scènes, zoals wanneer iedereen in het huurhuis een feestje bouwt en verloren loopt in de straten van Barcelona.

Wie hoopt om met deze titel een echte Tatou-film te zien, zal bedrogen uitkomen. Haar rol is relatief klein. Het is Romain Duris die de show steelt.

Alle andere leden van de cast doen het goed. De kostumering is geslaagd, net zoals de overdadige decors van Parijs en Barcelona.

Kort gezegd is dit een film over jonge Europeanen die hun weg zoeken in de wereld van de volwassenen.

Regie: Cédric Klaplish
Verhaal: Cédric Klaplish
Cast: Romain Duris, Judith Godrèche, Audrey Tatou, Cécile De France, Kelly Reilly, Cristina Brono, Frederico D’Anna, Barnaby Metschurat, Christian Pagh, Kevin Bischop, Xavier De Guillebon, Wladimir Yordanoff, Irene Montalà, Javier Coromina, Iddo Goldberg, e.a.
Release: 2002

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 10 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , ,

1 reactie to “l’Auberge Espagnole”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.