La Mala educación

Madrid, 1980. Ignacio Rodriguez vertelt over zijn wedervaren in het katholieke internaat, waar sommige priesters nogal losse handjes hadden.

Een zeer donkere film

“La Mala educación” is een zeer goede film, maar niet zo prachtig als “Todo sobre me madre” en “Hable con ella?” Misschien komt het omdat deze film veel triester en donkerder is dan de andere films van Pedro Almodóvar. Dat komt natuurlijk door het thema: kindermisbruik.

Pedro kiest met deze film voor een ‘donker’ verhaal. Enrique, een jonge regisseur is op zoek naar ideeën voor zijn volgende film. Hij ontmoet Ignacio, een oude vriend uit het internaat en tevens zijn eerste liefde. Ignacio geeft hem een verhaal over het seksueel misbruik door priesters dat hij onderging in het internaat. Dit is de inspiratie voor Enrique´s volgende film, maar hij ontdekt ook nog een ander drama.

In deze prent komt het homo-element, dat bestaat in alle fims van deze regisseur, nog sterker naar voor. Maar het gaat vooral over kindermisbruik, één van de meest delicate thema´s die Pedro ooit gebruikte. Waar er in zijn andere films nog plaats is voor hoop, is dit niet het geval in deze film. Daarom is het niet gemakkelijk om naar deze film te kijken.

Cinematografisch is deze film uitstekend, net zoals de muziek (met vele verwijzingen naar hits uit de jaren 1960). De acteurs zijn ook zeer goed. Vooral Gael Garcia Bernal springt er uit!

Regie: Pedro Almodóvar
Verhaal: Pedro Almodóvar
Cast: Gael García Bernal, Fele Martínez, Daniel Giménez Cacho, Lluís Homar, Francisco Maestre, Francisco Boira, Juan Fernández, Nacho Pérez, Raúl García Forneiro, Javier Cámara, Alberto Ferreiro, Petra Martínez, Sandra, Roberto Hoyas, e.a.
Release: 2004

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 10 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , ,

1 reactie to “La Mala educación”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.