Julius Caesar

julius-caesarBrutus, Cassius en andere hoogaanstaande Romeinen vermoorden Caesar omdat ze ervan overtuigd zijn dat zijn ambitie zal leiden tot tirannie. De inwoners van Rome staan aan hun zijde totdat Antony, de rechterhand van Caesar een meeslepende speech houdt. De samenzweerders worden verdreven uit Rome en er worden twee legers gevormd: één die de kant kiest van de samenzweerders en een ander dat voor Antony kiest. Antony heeft de meeste macht en sluit Brutus en Cassius in, maar zij plegen zelfmoord…

Een uitstekende film

Deze film is een uitstekend voorbeeld van hoe een grote Hollywood-studie, in dit geval MGM, een prachtige Shakespeare-film kan maken met grote acteurs. Niet minder dan vijf Hollywood-sterren zijn in “Julius Caesar” te zien: Marlon Brando, James Mason, Deborah Kerr, Greer Garson en Edmond O’Brien.

James Mason, in de rol van Brutus, is uitstekend en zou zelfs lijken op de oorspronkelijke Brutus. Marlon Brando toont welke briljante acteur hij was: zijn prestatie is opmerkelijk: we verstaan voor een keer elk woord dat hij uitspreekt.

Deze film was voor de grote John Gielgud de eerste kans om het filmpubliek te tonen welke goede Shakespeare-acteur hij was: zijn Cassius zit vol jaloezie en hij lijkt elke minuut over te koken. Louis Calhern komt zeer onsympathiek maar ook zeer kwetsbaar over als Julius Caesar.

Regie: Joseph L. Mankiewicz
Verhaal: William Shakespeare
Cast: Marlon Brando, James Mason, John Gielgud, Louis Calhern, Edmond O’Brien, Greer Garson, Deborah Kerr, George Macready, Michael Pate, Richard Hale, Alan Napier, John Hoyt, Tom Powers, William Cottrell, Jack Raine, e.a.
Release: 1953

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “Julius Caesar”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.