Joshua Tree, 1951 (2011)

joshua-treeIn “Joshua Tree, 1951” zien we acteur James Dean voor hij de lieveling werd van Hollywood dankzij films zoals “Rebel Without a Cause” en “Giant”.

Er zijn altijd al geruchten geweest over de ware seksuele geaardheid van Hollywood-legende James Dean. In deze biografische film “Joshua Tree, 1951: A Portrait of James Dean”, zitten scènes waarin de acteur seks heeft met mannen.

In één van de scènes zien we het personage Dean seks hebben met zijn mannelijke kamergenoot in een gang. Verder zien we hem ook de liefde bedrijven met een andere man, deze keer op de top van een heuvel.

 Dean wordt vertolkt door de relatief onbekende acteur James Preston, die beroemd werd voor zijn rol als weerwolf Lukas Ford in “The Gates”. Verder zien we ook Robert Gant (“Queer as Folk”), Erin Daniels (“The L Word) en actrice Clare Grant (“Walk The Line”).

Dit is niet de eerste keer dat er wordt gesuggereerd dat James Dean homo was. William Bast, de eerste biograaf van Dean en tevens een goede vriend, beweerde dat hij een intieme relatie had met de acteur. Scenarist Gavin Lambert en Nicholas Ray – regisseur van Dean’s meest bekende film “Rebel Without a Cause” – omschreven James Dean ook als een homo. Naar verluidt vermeed James Dean om als soldaat naar de oorlog gestuurd te worden door zich te registreren als homoseksueel. In die tijd werd dit door de Amerikaanse overheid beschouwd als een mentale afwijking.

Maar volgens het boek “The Unabridged James Dean: His Life and Legacy from A to Z”, ontkende Dean dat hij homo was. Hij zou gezegd hebben: “Neen, ik ben geen homoseksueel. Maar, ik ga ook niet door het leven met één hand vastgebonden achter mijn rug”.

James Dean overleed in een auto-ongeluk in 1955, op zijn 24ste, één maand voor de release van “Rebel Without a Cause”.

Regie: Matthew Mishory
Verhaal: Matthew Mishory
Cast: James Preston, Dan Glenn, Dalilah Rain, Edward Singletary, Erin Daniels, Rafael Morais, Edgar Morais, Clare Grant, Robert Gant, Elizabeth Hirsch-Tauber, Annie McCain Engman, Brendan Lamb, Travis Greer, Clint Catalyst, Davis Pevsner, e.a.
Release: 2011

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.