Ja zuster, nee zuster

ja-zuster-nee-zusterDeze film is een vrolijke, gestileerde komedie. Het verhaal speelt zich af in het Nederlandse gasthuis van zuster Klivia. De bewoners van het gasthuis zijn allemaal blije en warmhartige personen wiens gemeenschappelijke levensstijl in schril contrast staat met het leven van hun nogal gemene en klagende buurman. Die buurman, heer Boordevol, probeert al vele jaren om het gasthuis te laten sluiten. Op een dag ontmoet een meisje uit het gasthuis de vriendelijke jongeman Gerrit. Zuster Klivia laat Gerrit ook in haar gasthuis verblijven, hoewel hij een dief is. Hoe zal de buurman hierop reageren?

Een vrolijke musical

“Ja Zuster, Nee Zuster” is gebaseerd op een Nederlandse televisieserie die heel populair was tijdens de jaren 1960. De filmversie is net zo vrolijk als de serie en ook al heb nooit een aflevering gezien, toch zal je deze film weten te appreciëren. Het is een nogal eenvoudig verhaal over Zuster Klivia (Loes Luca) en haar gasthuis. Ze woont er samen met anderen zoals Jet (Tjitske Reidinga) en Gerrit (Waldemar Torenstra) die een dief is. Hun buurman, heer Boordevol (Paul Kooij) wil het gasthuis liever weg omdat het lawaai van de bewoners hem stoort.

Dit is een blije musical met leuke en charmante momenten. De acteerprestaties zijn zeer geslaagd. Vooral Loes Luca en Paul Kooij doen het perfect. Er zit ook een klein nevenverhaal in over de kapper Wouter (Paul de Leeuw) die een homo-erotische verhouding heeft gehad met buurman Boordevol.

Regie: Pieter Kramer
Verhaal: Harry Banninck
Cast: Loes Luca, Paul Kooij, Tjitske Reidinga, Waldemar Torenstra, Paul de Leeuw, Beppe Costa, Edo Brunner, Lennart Vader, Frits Lambrechts, Olga Zuiderhoek, Arjan Ederveen, Pierre van Duijl, Guud Dam, Joep Onderdelinden, Ad Knippels, e.a.
Release: 2002

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

1 reactie to “Ja zuster, nee zuster”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.