It’s My Party

it's-my-partyNick heeft al een tijdje een vaste relatie met Brandon. Wanneer blijkt dat Nick besmet is met het hiv-virus, verlaat Brandon hem…

Een krachtig, meeslepend drama

Brandon Theis (Gregory Harrison) en Nick Stark (Eric Roberts) hebben al jaren een vaste relatie met elkaar. Dan wordt ontdekt dat Nick besmet is met hiv. Brandon belooft hem niet te zullen verlaten, maar hij doet het wel. Een jaar later wordt aan Nick verteld dat hij weldra zal sterven door een ziekte in de hersenen. In plaats van langzaam te veranderen in een plant en weg te teren, kiest Nick ervoor om zelfmoord te plegen. Hij nodigt al zijn vrienden uit voor een weekend en hij plant om aan het einde ervan pillen in te nemen en te sterven. Brandon komt dit te weten en gaat ook naar het weekend. Maar wil Nick hem daar wel zien en kan Nick hem vergiffenis schenken voor hij sterft?

Roberts doet het uitstekend in zijn rol als Nick. Sterk, knap en niet van plan om weg te teren. Hij benadert zijn ziekte met humor. Lee Grant faalt (jammer genoeg) in haar rol als zijn moeder. Gregory is dan weer gemiddeld als zijn vriend. Zijn gezicht toont geen enkele emotie, behalve tijdens een scène waarin hij en Robert elkaar aankijken, je ziet de liefde, angst en haat in hun ogen.

De cast is enorm: Margaret Cho (hilarish), Marlee Matlin (slecht), Olivia Newton-John (fantastisch), Bronson Pinchot (durft overacteren), Bruce Davison en Roddy McDowall. Het probleem is dat er té veel personages zijn. We zien Roddy McDowall en Sally Kellerman, maar wat ze precies komen doen blijft een vraag. Ook zijn de scènes tijdens het weekend nogal rommelig. We zien flarden van gesprekken tussen de vrienden. Het is ook moeilijk te geloven dat ze er allen mee akkoord gaan dat Nick zelfmoord zal plegen.

Waarschijnlijk lag deze film té nauw aan het hart van regisseur/schrijver Randal Kleiser. Hij zou hetzelfde meegemaakt hebben met zijn vriend. Toen deze film werd uitgebracht, kom hij het niet opbrengen om deze te promoten. Daarom werd “It´s My Party” nogal snel vergeten. En dat is best jammer. Het is een krachtig, meeslepend drama dat door veel meer mensen moest gezien worden. En Eric Roberts levert één van zijn beste acteerprestaties. De scène waarin hij en Gregory Harrison kussen, is hartverscheurend.

Regie: Randal Kleiser
Verhaal: Randal Kleiser
Cast: Margaret Cho, Bruce Davison, Lee Grant, Devon Gummersall, Gregory Harrison, Marlee Matlin, Roddy McDowall, Olivia Newton-John, Bronson Pinchot, Paul Regina, George Segal, Eric Roberts, Steve Antin, Dimitra Arliss, Christopher Atkins, e.a.
Release: 1996

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.