It’s Love I’m After

it's_love_i'm_afterBasil Underwood en Joyce Arden zijn een gevierd acteurspaar en lijken een gedroomd koppel, zowel op als naast de scène. In werkelijkheid heeft Basis zijn gepland huwelijk met Joyce al elf keer uitgesteld en Joyce ziet het allemaal niet meer zitten.

Een vergeten maar hilarische komedie

Dat bijna niemand deze film kent of heeft gezien doet niets af van het feit dat het een verrukkelijke komedie is. Filmmaatschappij Warner Brothers stond er niet om bekend om sterke komedies uit te brengen en ook Bette Davis, Olivia de Havilland en Leslie Howard werden niet gevierd omwille van hun komische talenten. Maar nadat je deze film hebt gezien, zal je wensen dat ze in meer komedies te zien waren…

Let zeker ook op Eric Blore, een unieke homoseksuele acteur. In de film speelt hij de kamenier van Leslie Howard en is hij ongelooflijk trouw aan zijn meester. Howard slaagt er niet in om zich te binden aan Bette Davis en waarom zou hij ook? Hij heeft al een perfecte vrouw gevonden in Blore. En Blore is zo verblind door liefde voor zijn meester dat hij helemaal geen problemen heeft met Bette Davis, hij is blij dat zij “zijn man” gelukkig maakt.

Uiteindelijk heeft Howard een midlife crisis en een flirt met Olivia DeHavilland nodig om in de armen van Bette Davis te vallen… Eric Blore is heel gelukkig omdat hij op die manier de rest van zijn leven kan spenderen bij “zijn man” en bij “de vrouw van zijn man”. En zo leven ze met z’n drietjes nog lang en gelukkig…

Een niet te missen aanrader!

Regie: Archie Mayo
Verhaal: Casey Robinson
Cast: Leslie Howard, Bette Davis, Olivia de Havilland, Eric Blore, Patric Knowles, George Barbier, Spring Byington, Bonita Graville, Georgia Caine, Veda Ann Borg, E.E. Clive, Valerie Bergere, Sarah Edwards, Thomas Pogue, Grace Field, e.a.
Release: 1937

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.