In This Our Life

in-this-our-lifeEen jonge vrouw (Stanley) dumpt haar verloofde en vlucht weg met de man (Peter) van haar zus. Ze trouwen en gaan in Baltimore wonen. Stanley drijft het zo ver dat Peter verslaafd geraakt aan de alcohol en zelfmoord pleegt. Stanley keert terug naar haar familie in Richmond waar ze te horen krijgt dat haar zus en haar oude liefde (Craig) verliefd zijn geworden op elkaar en dat ze van plan zijn om te trouwen. De jaloerse en egoïstische Stanley probeert Craig terug te winnen…

Een leuk melodrama over een sociopatische en disfunctionele familie

De rol van sociopaat is hier op het lijf geschreven van Bette Davis: ze is aantrekkelijk, verleidelijk en gevaarlijk. Het zijn haar behoeftes die tellen, niet die van de andere. Toch moet ze uitkijken voor Olivia de Havilland, die haar bijna overschaduwd in deze film.

Twee briljante scènes die je moet gezien hebben: in het midden van de film probeert Bette geld te krijgen van haar oom zodat ze kan verhuizen en aan het einde van de film, wanneer hij sterft, verwerpt ze hem omdat hij haar niet heeft geholpen.

Let ook eens op de jonge Afro-Amerikaanse acteur Ernest Anderson in de rol van Parry. Deze prachtige acteur maakte slechts 19 films, tussen 1942 en 1970 en meestal werd zijn naam niet eens vernoemd. Hij was opnieuw aan de zijde van Bette Davis te zien in de film “Whatever Happened to Baby Jane”.

Deze film is een groots melodrama dat leuk is om te bekijken. Een must voor fans van Bette Davis en/of Olivia de Havilland.

Regie: John Huston
Verhaal: Ellen Glasgow
Cast: Bette Davis, Olivia de Havilland, George Brent, Dennis Morgan, Charles Coburn, Frank Craven, Billie Burke, Hattie McDaniel, Lee Patrick, Mary Servoss, Ernest Anderson, William B. Davidson, Edward Fielding, John Hamilton, William Forrest, e.a.
Release:
1942

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , ,

1 reactie to “In This Our Life”

 1. G.J. Bosman 24 augustus 2011 at 12:40 Permalink

  Leiderdorp 24 augustus 2011,

  Geachte Mevrouw of Meneer,

  Ben al een tijdje opzoek hoe ik schriftelijk in contact kan komen met Mrs. Olivia Mary de Havilland. Heb al van alles ondernomen maar zonder resultaat. Heb u voor mij een aanknopingspunt hoe ik in godsnaam met deze actrice in contact kan komen. En hoop dat ik de juiste gegevens van u door krijg hoe ik dit het beste kan doen.

  Met vriendelijke groeten van.

  G.J. Bosman.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.