I Love You Phillip Morris

i-love-you-phillip-morrisHet verhaal begint met Steven Russell, gespeeld door Jim Carrey, die op zijn sterfbed nadenkt over zijn leven. Hij begint met zijn leven in Texas als een gelukkig getrouwde politieagent die het orgel bespeelt in de kerk, elke avond samen met zijn vrouw (Leslie Mann) een gebed opzegt en die tijdens zijn vrije tijd op zoek gaat naar zijn biologische moeder die hem bij zijn geboorte heeft afgestaan. Hij vindt zijn moeder terug, maar zij wijst hem af. Steven besluit om zijn leven en zijn gezin achter te laten en om de wereld van zijn ware ik te ontdekken: een flamboyante homo. Hij verhuist naar Miami, vindt er een vriendje (Rodrigo Santoro) en begint alles uit het leven te halen. Hij ontdekt echter dat een luxeleven leiden duur is en duikt in het wereldje van bedrieglijke praktijken. Hij wordt gevat, naar de gevangenis gestuurd en wordt er verliefd op Phillip Morris, gespeeld door Ewan McGregor. Vanaf dan komt het verhaal in een stroomversnelling en zien we Jim Carrey als wanhopige man voor wie het onmogelijk is om gescheiden te zijn van zijn geliefde. Hij doet er alles aan om bij Phillip te zijn… zoals ontsnappen uit de gevangenis, het imiteren van de advocaat van Phillip en op frauduleuze manier directeur worden van een groot bedrijf.

Ewan McGregor is dol op Jim Carrey!

Ewan McGregor is dol op Jim Carrey!

Hoe het leven de fictie voorbijraast

Deze film maakt van Phillip Morris een man waar je begrip voor hebt. Jim Carrey en Ewan McGregor creëren met “I Love You Phillip Morris” een mini-revolutie. Ze nemen een taboe en geven het een menselijk gezicht. Het verhaal doet soms denken aan Spielberg’s “Catch Me If You Can”, maar deze film kom meer realistisch naar voren. Jim Carrey gebruikt wat hem beroemd heeft gemaakt om zijn unieke personage met al diens moeilijkheden en contradicties diepte te geven. Hij levert een unieke prestatie waardoor hij als acteur in een ander licht komt te staan en respect verdient. Ewan McGregor op zijn beurt speelt zo heerlijk eerlijk dat je als kijker denkt dat hij in zijn leven een bladzijde heeft omgeslagen.

Regie: Glenn Ficarra
Verhaal:
John Requa
Cast:
Jim Carrey, Ewan McGregor, Nicholas Alexander, Michael Beasley, Tony Bentley, Allen Boudreaux, Sean Boyd, Brennan Brown, Marcus Lyle Brown, Marylouise Burke, Beth Burvant, Trev Buravant, Edward D. Caiado, Clay Chamberlain, Dameon Clarke, Ken Clement, Antoni Corone, David Dahlgren, Harisson C. Davies, Tommy Davis, Giovanni Di Pietro, e.a.
Release:
2009

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 25 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.