Henry and June

henry-and-juneIn het Parijs van 1931 ontmoet Anaïs Nin het echtpaar Henry en zijn biseksuele vrouw June. Ze voelt zich geïntrigeerd door hen en begint haar seksuele horizon te verruimen met haar echtgenoot Hugo, met Henry, met June en met anderen. June reist tussen Parijs en New York terwijl ze probeert om een rol in een film te versieren terwijl Henry werkt aan zijn eerste grote werk “Tropic of Cancer”, een biografie over June. Anaïs en Hugo helpen om het boek te financieren, maar June is niet tevreden over de manier waarop ze geportretteerd wordt…

Een vergeten meesterwerk

Deze mooie filmadaptatie van Anaïs Nin´s intieme dagboek brengt de sfeer van Parijs in de jaren 1930 terug tot leven om een wonderbaarlijke, evocatieve manier. Door naar deze film te kijken zie je hoeveel de filmwereld al weer is veranderd. “Henry & June” lijkt op een film uit een andere tijd, zodanig zelf dat je bijna niet gelooft dat deze film pas gemaakt is in de jaren 1990.

Dit is een dappere film waarin ernstige thema´s niet uit de weg worden gegaan, waardoor het verhaal op een eigen tempo kan evolueren, zonder daarbij in ironie te vervallen. “Henry & June” is een vergeten meesterwerk. De cast is perfect dankzij Fred Ward, Uma Thurman en Maria de Medeiros. We zien ook Kevin Spacey in één van zijn eerste rollen.

“Henry & June” is een film bestemd voor iedereen die houdt van films waarin het verhaal en het personage belangrijk zijn.

Regie: Philip Kaufman
Verhaal: Anaïs Nin
Cast: Fred Ward, Uma Thurman, Maria de Medeiros, Richard E. Grant, Kevin Spacey, Jean-Philippe, écoffey, Bruce Myers, Juan Luis Buñuel, Féodor Atkine, Sylvie Huguel, Artus de Penguern, Pierre étaix, Pierre Edernac, Gaëtan Bloom, Alexandre de Gall, e.a.
Release: 1990

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.